enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3772
EURO
35,1523
ALTIN
2.324,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Tarihi un fabrikası alkol ve madde bağımlılarının mekanı oldu

Tarihi un fabrikası alkol ve madde bağımlılarının mekanı oldu
13.05.2020
A+
A-

Denizli’de 1921 yılında yapılan ve uzun yıllar kentin un ihtiyacını karşılayan tarihi yapı yok olmakla karşı karşıya. Kentte dönemin en büyük un fabrikalarından biri olma özelliği taşıyan ve su değirmeni ile un yapan fabrikada 1994 yılında yangın çıktı. Yangının ardından terk edilen fabrika adeta harabeye döndü. Zamanla madde ve alkol bağımlısı şahısların mekanı haline gelen tarihi yapının hali yürekleri burkuyor.

KENDİ İMKANLARI İLE TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

Tarihi yapının ihmalsizliklerden dolayı bu noktaya geldiğini söyleyen Bayram Avcı, “1921 yılında kurulmuş değirmen. Ben 1981 yılında buraya çalışmaya geldim. Bugüne kadar çalıştım. Bir ustamız vardı ustamız rahmetli olduktan sonra burada disiplin bozuldu. Herkes görevini unuttu. Bir Pazar günü fabrikanın bakıma girmesi gerekirken çalıştırıldı. O gün çalışılmaması, bakım yapılması lazımdı. O gün gelen arkadaşların dikkatsizliği yüzünde, yöneticinin çalışılacak talimatı ile çalışıldı. Arkadaşlar fazla un üreteceğiz derken valslıları sıkıyorlar. Valslılardan ateş çıkıyor. Oda elek katına çıkıyor, kepek gibi yanan yere. Fabrika o sebepten yandı gitti. Buranın özelliği her şeyi çok şahaneydi. Tarihi binaydı, unu seviliyordu. Yandıktan sonra bir daha dönüp bakılmadı. Kendisinin İstanbul’da işi olduğu için burayı son planda tuttu” dedi.
Binanın içine atılan alkol şişelerini ise Bayram Avcı, elinden geldiği kadar toplamaya çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.