enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Tavas 4. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali büyük coşkuyla sona erdi

Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenmeyen Tavas 4. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali Zeybekler Diyarı Tavas’ta büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Birbirinden ünlü sanatçıların konserleriyle damga vurduğu festival müthiş bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Tavas 4. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali büyük coşkuyla sona erdi
26.07.2022
A+
A-

Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nin 4. sü, 21 Temmuz Perşembe günü yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Festival yoğun bir katılımla devam etti. Korteje katılan halk oyunları ekipleri ve atlılar renk kattı. Kortej Yürüyüşü Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma programı ile son buldu. Festival bağlar mesireliğindeki açılış programı ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Tavas Belediye Başkanı Sayın Hüseyin İnamlık “Tarımıyla, kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle eşsiz güzelliklere sahip olan İlçemizin tüm zenginliklerini bir araya getirdiğimiz ayrıca konserlerimizle dolu dolu geçecek bir festival sizleri bekliyor.” dedi.

EMRE DAYIOĞLU VE UĞUR ÖNÜR FESTİVALE RENK KATTI

Açılış programının gerçekleştiği bağlar mesireliğindeki amfi tiyatroda  Emre Dayıoğlu ve Uğur Önür sahne aldı. Akşam saat 21:00 ‘da farklı illerden gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergileyerek izleyenlere renkli anlar yaşattı.  Halk oyunları gösterisi ardından yerel sanatçı Emin Mert Boyacıoğlu konseri ile festivalin ilk günü tamamlandı.

AVRUPALI DENİZLİLİLER TAVAS’TA BULUŞTU

Festivalin 2. günü gündüz programında Denizli Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı Sayın Ahmet Yıldız, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Sayın Ali İnceören, Dernek Üyeleri, Yurtdışından gelen değerli misafirlerin katıldığı Bağlar mesireliği amfi tiyatroda Avrupa Denizlililer Derneği buluşması gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Tavas Belediye Başkanı Sayın Hüseyin İnamlık “Festivalimizin temel amacı Tavas’ımızı her yönüyle tanıtmak, Zeybek Kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Avrupalı Denizlili hemşerilerimizle her yıl Denizli’nin farklı ve güzide İlçelerinde düzenlenen geleneksel buluşmalarımızı bu yıl da Tavas’ımızda gerçekleştirmekten büyük onur duyuyoruz. Memleket hasreti çeken gurbetçi kardeşlerimizi Zeybekler Diyarı Tavas’ımızda ağırlamak bizleri oldukça mutlu etmiştir.” dedi.  Etkinlikte konuşan Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören  “Bu imkanı bizlere sağlayan, Zeybekler Diyarı Tavas’ta misafir eden Tavas Belediye Başkanı Sayın Hüseyin İnamlık’a  teşekkür ederim” dedi. Program  Sadi Cesuroğlu ve Hüseyin Kaya konseri ile son buldu.

HÜSEYİN KAĞIT TAVASI TESBİH GİBİ SALLADI

Hüseyin Kağıt’ın sahne aldığı 2. günde binler festival alanını doldurdu. Birbirinden  güzel  Ankara şarkılarıyla Tavaslılara unutulmaz bir gece yaşatan Kağıt, meşhur şarkısı ‘hayatı tesbih yapmışım ’ ile kalabalığı coşturdu.

“ZEYBEĞİN HEYBETİ TARİHİNDEKİ ASALETTEN GELİR”

Tavas  Zeybeğine gönül vermiş duayenlerden Kazım Kınlı, Mehmet Çöm, Emin Baloğlu ile Zeybeğin tarihinin konuşulduğu panel gerçekleştirildi. Panelde Konuşan Tavas Belediye Başkanı Sayın Hüseyin İnamlık “Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas Zeybeğimiz dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen bu halk oyunumuz, kendine has ezgisi, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği, yapılan her figürde yeniden hayat bulur. Her yıl düzenleyecek olduğumuz Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimizle Zeybek Kültürümüzü yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

LİNET TAVASLILARIN KULAKLARININ PASINI SİLDİ

Festivalin üçüncü gününde Türk müziğinin güçlü isimlerinden Linet, müzikseverlerle bir araya geldi. Linet “Tavaslılar ile buluştuğum için çok mutlu ve gururluyum. Bu gece bana eşlik eden tüm dinleyicilere teşekkür ederim” diyerek heyecanını paylaştı.

TAVAS’TA OĞUZHAN KOÇ RÜZGÂRI ESTİ

Oğuzhan Koç’un sahne aldığı 4. gün etkinliklerinde on binlerce Tavaslı alanı hıncahınç doldurdu. Günün erken saatlerinde festival alanında yerini almaya başlayan vatandaşlar sevilen sanatçı Oğuzhan Koç ‘un seslendirdiği şarkılar ile unutulmaz bir gece yaşadı. Vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar sevilen sanatçının şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

TAVAS’A YAKIŞAN GÜMBÜR GÜMBÜR  BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRDİK

Dört gün süren festivali değerlendiren Başkan İnamlık, ‘’Pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz 4. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimizi Tavas Bağlar Mesireliğinde yapmış olduğumuz etkinlikler ve konserler ile gerçekleştirdik. Tavas’ımıza ait değerlerimizi ve geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla bu yıl 4. sünü düzenlediğimiz festivalde kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız 4 gün boyunca sahne aldı. Hemşerilerimiz doyasıya eğlendiler. Alanları hıncahınç doldurdukları için katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Festivalimizde Tavas’ımızı en iyi şekilde tanıttığımızı ve Zeybek Kültürümüzü gelecek nesillere sevdirerek aktarılacağına inancım sonsuz. Çevre İl ve İlçelerden gelen misafirlerimizi ve Denizlili, Tavaslı hemşerilerimizi festivalimize göstermiş oldukları yoğun ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Onları Tavas’ımızda misafir etmek bizleri çok mutlu etti. Festivalimizin bu denli coşkuyla geçmesini sağlayan başta belediye çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese minnettarım.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.