enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Tavas’ta böbrek hastalarına güvenli diyaliz hizmeti veriliyor!

Kronik böbrek rahatsızlığı olan hastaların tedavilerinin yapıldığı Tavas Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nde, Tavas ve çevre ilçelerde yaşayan böbrek hastalarına güvenli, temiz ve ferah bir ortamda diyaliz hizmeti veriyor.

Tavas’ta böbrek hastalarına güvenli diyaliz hizmeti veriliyor!
19.01.2022
A+
A-

Denizli’de 10 Haziran 2020’de hasta kabulüne başlayan Tavas Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nde 1 dâhiliye uzmanı, 1 pratisyen hekim, 5 hemşire, 2 hemodiyaliz teknikeri, 1 diyetisyen, 1 sekreter, 2 temizlik personeli olmak üzere 13 sağlık çalışanı görev yapıyor. 33 hemodiyaliz hastası bulunan diyaliz ünitesinde, 10 hemodiyaliz cihazıyla günlük 2 seans olmak üzere haftanın 6 günü diyaliz hizmeti sunuluyor. Ayrıca Hepatit B hastaları için ayrı cihaz ve oda da mevcut.
Tavas Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi Sorumlusu Uz. Dr. Gizem Sultan Açıkgöz Mert, Tavas’ta diyaliz hizmeti vermekten dolayı mutlu olduklarını, hemodiyaliz uygulaması öncesinde hasta ve yakınlarına gerekli bilgi ve eğitimleri verdiklerini belirterek şöyle devam etti. Hemodiyaliz Ünitesi Sorumlusu Uz. Dr. Gizem Sultan Açıkgöz Mert: “Hemodiyaliz, böbrek yetersizliği nedeniyle vücuttan atılamayan toksik maddelerin hemodiyaliz makineleri yardımı ile kandan temizlenmesi uygulamasıdır. Hemodiyaliz sırasında hastanın kanı vücut dışında bir filtreden geçirilerek hastaya geri verilir. Hemodiyaliz için normal kan damarları yeterli ve sabit miktarda kan akışı sağlayamadığı için işlem öncesinde alanında uzman sağlık çalışanları tarafından katater takımı veya fistül açılması uygulamaları yapılmalıdır. Hemodiyaliz genellikle haftada 3 kez, 4 saatlik sürelerle gerçekleştirilir” dedi.

“Diyaliz Ünitesi ile birlikte Tavas’ta vatandaşlarımıza verdiğimiz sağlık hizmetini bir kademe daha ileriye taşıdık”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de kronik böbrek yetmezliği sebebiyle diyalize girmek zorunda olan hastaların Tavas Devlet Hastanesi’nde gönül rahatlığıyla diyalize girebileceklerini söyleyerek: “Tavas Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nde yaklaşık 1,5 yıldır Tavas ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza, son model teknolojik donanımlı cihazlarla modern, hijyenik koşullarda, konforlu bir şekilde hizmet verilmektedir. Diyalize girecek hastalar ücretsiz servis araçlarıyla evlerinden alınarak hemodiyaliz tedavisine getirilmekte, hemodiyaliz sonrası yine servis araçlarıyla evlerine bırakılmaktadır. Yine Hepatit B hastaları için hasta odası da ayrı olarak dizayn edilmiştir. Ayrıca hastaların aylık tedavi düzenlemeleri Denizli Devlet Hastanesi’nden geçici görevlendirme ile Tavas Devlet Hastanesi’ne gelen Nefroloji Uzmanları tarafından yapılmaktadır. Diyaliz Ünitesi ile birlikte Tavas’ta vatandaşlarımıza verdiğimiz sağlık hizmetini bir kademe daha ileriye taşıdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.