enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Mustafa Amca,70 Yıldır Her Gün Yazdı

Mustafa Amca,70 Yıldır Her Gün Yazdı
08.04.2018
A+
A-

Tavas’ta yaşayan Mustafa Üzerek, 70 yıldır tuttuğu günlükte Günü gününe ölenler, doğanlar, hava durumu ve güne dair önemli her şeyi bir defterde topladı.

Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Mustafa Üzerek, yarım asrı geçik bir zaman diliminden bu yana günlük tutuyor. İlçeye bağlı Hırka Mahallesi’nde doğan Üzerek, askere gidip geldikten sonra başladığı günlük yazma işinde 70 yılını geride bıraktı. Günü gününe her şeyi tuttuğu günlüğe yazan Mustafa amca, çevresindeki 70 yıllık geçmişe ışık tutuyor.

”Benim için vazgeçilmez”

Ölenleri, doğanları, hava durumunu ve önemli olayları kısacası bir günde ne yaşadıysa onu kısa kısa notlarla günlüğüne ekleyen Üzerek, bu sayede gençlere de örnek oluyor. 70 yıllık günlük sayfasının şimdiye kadar bir çok kişinin yardımına koştuğunu aktaran Üzerek, “Bu benim için bir vazgeçilmez hale geldi. Her şeyi buraya yazıyorum. Yazıyorum ki gelecek nesiller ne yaptığımızı bilsin. Neler yaşadığımızı bilsin. Günlük tutmak çok özel bir iş. Bu sayede unutulan anılarımızı hatırlıyoruz. Bazen itlafa düştüğümüz konuları da bu sayede çözüyoruz” dedi.

KAYNAK:denizli24haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.