enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4995
EURO
34,7573
ALTIN
2.490,38
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

Tavas Baklavası Tescillendi

Tavas Baklavası Tescillendi
15.12.2017
A+
A-

Bulunduğu yörenin ismiyle anılan ürünlerin sadece o yörede üretilip satılmasını amaçlayan coğrafi işaret tescilinde Tavas Baklavası Türk Patent Enstitüsü’nün onayı ile tescillendi.

”Tavas’a Hayırlı Olsun”

Coğrafi işaretlemeyle, yöresel ürünlerin geleneksel özellik ve kalitelerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Coğrafi işaretlemesinin yapıldığı ürün, bölgeye ve üreticiye marka değeri ve ekonomik bir değer kazandırır. Tavas’ımızın adını hem sosyal hem de kültürel bakımdan tanıtmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Tavas’ın emeğine, potansiyeline sahip çıkmak bizim en önemli görevimiz. İlçemizin tanıtımını sağlayacak bu türden gelişmeleri takip etmeye ve ilçemize yeni değerler katmaya devam edeceğiz. 40 kat yufkayla maharetli ellerde hazırlanan Tavas Baklavası’nın coğrafi işaretlemesi Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Tavas’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.