enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9326
ALTIN
2.438,75
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

‘Yeni Cami’ Mevlid Kandili’nde Açıldı

‘Yeni Cami’ Mevlid Kandili’nde Açıldı
01.12.2017
A+
A-

2006 yılında yapımı başlanan, 5 milyon TL’ye yapımı tamamlanan 2000 kişi kapasiteli, içerisinde konferans salonu, aşevi, gassılhane ve birçok işyerini barındıran Yeni Camii, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İlçe Müftüsü Recep Balaban, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş tarafından dualarla açıldı.

Kutlu Doğum Haftası ve Mevlid Kandili münasebetiyle Yeni Camii Konferans salonunda İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Tavas İmam Hatip öğrencileri tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

”Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımız artmalı”

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili olması nedeniyle konuşma yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz Muhammed (SAV)’in dünya’ya teşriflerinin sene-i devriyesindeyiz. Peygamber Efendimizi salatuselam ile anıyoruz. İslam coğrafyası ve İslam âlemi için bu mübarek günlerin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak demek, onun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı onun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Böyle kutsal günleri ve geceleri vesile kabul ederek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız.

Kandiller bu açısından bizler için son derece önemli bir dayanışma örneğidir. Bu vesile ile insanlar bir araya geliyor ve değerlerimizi tekrar hatırlama ve yerine getirme fırsatı buluyoruz. Allah nice mübarek kandillere ulaşmayı bizlere nasip eylesin. Hep birlikte dirliğimizin, birlik ve beraberliğimizin her daim artarak devam etmesini temenni ediyorum. Yeryüzünde akmakta olan kan ve gözyaşının dinmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili’nin bütün İslam Âlemine ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Camii açılışımızın hayırlar getirmesini diliyorum. Emeği geçen hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum”dedi.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Peygamberimizin hayatı ve onun güzel sünnetleri hakkında vatandaşlara konferans verdi.

Program, camii açılışı ve yemek ikramıyla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.