enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4695
EURO
34,7807
ALTIN
2.477,67
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Tavaslı ve Çallı Başkanların pekmez savurması dostluğu gözler önüne serdi

Tavaslı ve Çallı Başkanların pekmez savurması dostluğu gözler önüne serdi
13.09.2021
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesinde bu yıl 24.’ncüsü düzenlenen Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali 3 günde 40 binin üzerinde vatandaşı ağırladı. Cuma günü başlayıp Pazar günü gece yarısı biten festivalde sırasıyla Osman Öztunç, Gamze Abay, Serkan Dumano, Ayşe Dinçer ve Buray sahne aldı. Pekmez kazanlarının kaynadığı, üzümlerin sergilendiği festivalde yüzlerce esnaf stant açıp satış yaptı. Lunapark 3 gün boyunca gece gündüz başta çocuklar ve gençler olmak üzere insanların daha çok eğlenmesine katkıda bulundu.

“HER ŞEYİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ, ÇALIŞAN İNSANLARIN YERİDİR ÇAL”

Festivalin son gününde ziyarette bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çallılar ile özdeşleşmiş pekmez savurma geleneğini gerçekleştirdi. Başkan Zolan’ın, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’dan öğrenerek kavradığı pekmez savurması takdir topladı.  Pekmek savurma etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Zolan;“Burası Çal, burada pekmez kaynamadan olmaz. Çal Bağ Bozumu Festimalimizin 24’ncüsü gerçekleştiriliyor. Çal’a has ürettiğimiz üzümümüz burada pekmez haline getiriliyor. Çal çok özel bir ilçemiz kendi içinde güzellikleri barındıyor. Hem insanları hem yetiştirdiği ürünlerle Denizlimize ve ülkemize katkı sağlıyor. Ben tüm Çallı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah Çal’ımız daha iyiye daha güzele gidecek. Bugün pekmezimizi de savurduk. Pekmezi de üzümü de çok güzel. Çal’ın sadece üzümü değil, kekiği, lavantası, bamyası da çok iyidir. Burası her şeyin değerlendirildiği bir yer. Çalışan insanların yeridir Çal.Burada tabii ki Fethi başkanımın öncülüğünde Büyükşehir’in desteğiyle Çal’ımızın sorunlarını gideriyoruz. Allah Çal’ımızın Denizli’mizin ülkemizin yolunu açık etsin.”dedi.

KADIN KOOPERATİFİNE ÖVGÜ

Çal Kadın Kooperatifi hakkındaki soruya Başkan Zolan;“Balından yaprağına, kekikten lavantasına doğal ve organik bu toprağın ürünleri bu toprakta yaşayan insanlar tarafından geleneksel yöntemlerle soframıza gelecek şekilde işleniyor. Gördüğümüz ürün deseni çok güzeldi. Kadın kooperatifi konusunda Çal Belediye’mizin yapmış olduğu girişimleri takdir ediyoruz. Bu ürünlerin herkese ulaşmasını temenni ederiz. Herkesin bu işten nasibini almasını isterim.

“BAŞKANIMIZDAN ÇOK AĞABEYİMİZDİR”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise;“Başkanımızın bugün bizimle olması çok değerliydi. Yaklaşık 7,5 yıldır düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Biz bir belediye başkanından daha çok onu bir ağabey gibi görüyoruz. Ben Çal’a yapmış olduğu hizmetlerden ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.