enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

TBMM tutanakların değiştirildiğini açıkladı..’Araba var mıydı?’ sorusu istifa getirdi

TBMM tutanakların değiştirildiğini açıkladı..’Araba var mıydı?’ sorusu istifa getirdi
27.11.2020
A+
A-

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP’li Bülbül: “AKP’li sözcü arkadaşı dinleyince yani on sekiz yıl önce araba yoktu, uçak yoktu, tren yoktu, on sekiz yıldan beri telefon yoktu, yani on sekiz yıldan beri olmaya başladığını gördük” dedi. Bu sözler üzerine AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, ‘Araba Var Mıydı?’ sorusu Twitter’da geçtiğimiz günlerde #18yılönce etiketi ile TT oldu.

NİLGÜN ÖK, TUTANAK PAYLAŞTI

Yaşanan bu gelişme üzerine Nilgün Ök, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;”Dünden bu yana yapılan bazı espirilerinize ben de çok güldüm.Tabi hakaretler hariç…Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG idi.Ama işin aslı şöyle” diyerek bütçe görüşmeleri tutanığını paylaştı. Ök’ün paylaştığı tutaknaklarda, önce ‘Yerli araba var mıydı?, sonra ‘Araba var mıydı?’ sorusunu sorduğu görüldü.

ÖK’ÜN PAYLAŞTIĞI TUTUNAKLAR!

ÖK’ÜN PAYLAŞTIĞI TUTANAK İLE TBMM TUNAĞI TUMADI

Nilgün Ök’ün paylaştığı tutanaklardaki ‘Yerli araba var mıydı?’ sorusu TBMM’nin tutanaklarında yer almadı.. İki farklı tutanağın ortaya çıkması ‘hangisi doğru?’ sorusunu akıllara getirdi.

İŞTE TBMM TUTANAKLARI!

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı arabaaaasfoafo-1024x683.jpg

BÜLBÜL TUTANAKLARIN ÖK’ÜN İSTEĞİ İLE DEĞİŞTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Ök’ün tutanak görselini paylaşmasının ardından Süleyman Bülbül’ün TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı’ndan kaydedilen görüntüleri istemesi üzerine tutanaklar birkaç saat içinde eski haline çevrildi.Bülbül, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Meclis Başkanlığı birkaç saatliğine de olsa Sayın Nilgün Ök’ün isteğini yerine getirip tutanakları değiştirmiş. Tweet atıldıktan sonra tutanaklar eski haline döndü ‘yerli’ uçtu ‘araba’ kaldı” dedi. Bülbül şöyle konuştu:”Meclis tutanakları, milletvekillerinin söylediği sözler üzerinden yazılır. Ancak bu olayda AKP’li bir vekilin adeta ricasıyla, söylemediği bir söz tutanağa geçirilmiştir. Olayın gündeme düşmesi nedeniyle tutanaklar, eski haline getirilmiştir. Üzüldüğüm nokta şu Meclis tutanakları bu kadar kolay değiştiriliyorsa bilmediğimiz neler oluyor? Çok basit gibi görünen, TBMM çatısında kabul edilebilir bir durum değildir” 

TBMM TUTANAKLARIN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ TESPİT ETTİ, SORUMLU İSTİFA ETTİ

TBMM İletişim Koordinatörlüğü, Plan ve Bütçe Komisyonunun 19 Kasım günü yapılan görüşmelerinde bir milletvekiline ait ifadelerin tutanakta değiştirildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak:”TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 19 Kasım Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında bir milletvekiline ait ifadelerin tutanakta değiştirildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak TBMM Başkanlığı tarafından inceleme başlatılmıştır. TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde yapılan değerlendirmede, incelenmemiş tutanak üzerinde bir değişiklik yapıldığı, bir kaç saat içinde ise ses kayıtlarının incelenmesi neticesinde tutanağın ilk haline döndürüldüğü tespit edilmiştir. İncelenmemiş tutanak üzerinde değişiklik işlemini yapan Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı, söz konusu işlemle ilgili sorumluluğu üstlenerek görevinden istifa etmiştir. TBMM Genel Sekreterliği tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, işlemleri devam etmektedir.Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.