enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

TİM Denizli Meclisi- İhracatın Yıldızları Ödül Töreni gerçekleşti

Denizli İhracatçılar Birliği, 2021 yılında DENİB üzerinden imalatçı/ihracatçı bazında ihracat yapan ve sektörlerinde 1. olan DENİB üyesi 41 firmaya ödüllerinin takdim edilmesi amacıyla “2021 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” etkinliğini düzenledi.

TİM Denizli Meclisi- İhracatın Yıldızları Ödül Töreni gerçekleşti
29.03.2022
A+
A-

28 Mart 2022 Pazartesi günü Anemon Otel’de DENİB’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Protokolü, Denizli Platformu’na bağlı oda ve derneklerin başkanları, sanayiciler, ihracatçılar ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

DENİB Başkanı Memişoğlu açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“İhracatçılarımızın tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin himayelerinde düzenlenen “TİM Denizli Meclisi” ne ve ardından gerçekleştireceğimiz “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” ne hoş geldiniz. Bir önceki TİM Denizli Meclisi’ni fiziksel olarak Kasım 2019’da gerçekleştirmiştik. Söz konusu toplantımız çok verimli geçmiş, ihracatçılarımız sorunlarını doğrudan iletme fırsatı bulmuşlardı.

İhracat verilerimizi incelediğimizde, 2021 yılında Denizli’nin rekor bir ihracat değerine ulaştığını görüyoruz. Geçtiğimiz sene 4 milyar 574 milyon

olarak gerçekleşen ihracatımız yüzde 43 arttı. İhracatçılarımız 25 farklı sektörde 2.868 farklı GTİP’te 183 ülkeye ihracata imza attı.İlimiz ihracatında lider sektörün tekstil-konfeksiyon olduğunu görüyoruz. 2000’li yılların başında toplam ihracatımızdan yüzde 80 oranında pay alan tekstil-konfeksiyonun geçen seneki payı yüzde 38,6 oldu. Tekstil-konfeksiyon sektörünün ihracatı artarken yaşanan bu oransal değişim; ilimizdeki diğer sektörlerin gelişimini,  sektörel çeşitliliğimizi  ve sürdürülebilir ihracat yapımızı ortaya koyuyor. Kablo, bakır tel, madencilik, gıda sektörleri toplam ihracatımız içindeki paylarını artırmaya devam ediyor.

İhracatımızdaki ilk 10 ülkenin tamamına, ihracatımızı çift haneli artırdığımızı görüyoruz. İngiltere’ye yüzde 59, ABD’ye yüzde 57,4 İtalya’ya yüzde 68,1, artışlar dikkat çekiyor. Benzer şekilde; Almanya, İsrail, Fransa, Hollanda, İspanya, Avusturya ve Romanya gibi ülkelerde de ciddi artış rakamları olduğunu söyleyebiliriz.

Ülkemiz ihracatında 9. sırada yer alan Denizli, 2021’in haziran, ağustos, eylül ve ekim aylarında 8. Sıraya yükseldi. Öte yandan, ilk 10 il arasında ihracatını en çok artıran 2. il oldu.

2021 yılında 246 üye firmamız ilk kez ihracat gerçekleştirdi. Bu firmalarımız, yıl genelinde ihracatımıza 90 milyon 828 bin dolar değerinde katkı sundu.

Haziran ve Aralık 2021’de 461 milyon dolar aylık ihracatla rekor değere ulaştık. İhracatımız Haziran 2020’den bu yana – 21 aydır – aralıksız artıyor. 27 Mart itibariyle; Denizli ihracatının kilogram başına değeri 2,30 $, DENİB ihracatının ise 3,05 $ olarak kaydedildi.

2022 yılı hedefimiz 5 milyar dolar ihracata imza atarak ülkemiz ekonomisine olan katkımızı sürdürmek.

Denizli’nin ihracat bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıran ve sayıları 4.000’i aşan ihracat ailemizin her bir ferdine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” etkinliğimizde toplam 41 firmamıza ödüllerini takdim edeceğiz. Ancak şunu önemle belirtmek isterim ki; üreterek, ihraç ederek Denizli ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan tüm ihracatçılarımız bizim için ihracatın yıldızıdır. Durmadan çalışan ve çabalayan ihracat ailemizi alkışlıyorum ve sizlerden de alkışlamanızı rica ediyorum.

Faaliyetlerimize de kısaca değinmek istiyorum. DENİB’de görev yapan 5 kişilik sektör ekibimiz üye firmalarımızı iş yerlerinde ziyaret ediyor. Ziyaretlerimizde ihracatın seyrini ve firmalarımızın beklentilerini konuşuyoruz. İhracatçı firmalarımızın görüşleri bizim için çok değerli ve gelecek planlarımız için de büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar 500’den fazla firmamızı ziyaret ettik.

Pandemi döneminde ihracatımızın yıldızlarını ödüllendirdik. 2019 ve 2020 yıllarında ihracatımıza katkı sağlayan 43 firmamıza iş yerlerinde ziyaret düzenleyerek ödüllerini takdim ettik.

UR-GE ve Turquality Projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar; ev tekstili (5), gıda (1) ve mermer (1) sektörlerinde 7 projemizi tamamladık. Halihazırda, ev tekstili (3), dış giyim, makine ve gıda UR-GE projelerimiz aktif olarak devam ediyor. Benzer şekilde, Turkish Towels Turquality projemiz ile Türk havlusunu markalaştırmayı ve sektör oyuncuları

tarafından tanınan Türk havlusunun nihai tüketiciler tarafından da bilinirliğinin artırılmasını hedefliyoruz. UR-GE ve TURQUALITY projelerimiz ile; son 8

senede 20’den fazla ülkede, 60’ın üzerinde etkinlik gerçekleştirdik. Turquality kapsamındaki ilk projemiz sona erdi. İkinci projemiz için ise yeni başvuruda bulunduk.

Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Sanayi Odası iş birliğiyle ev tekstili sektöründeki ilk sanal fuarı düzenledik. Bu fuarı, dünyanın en önemli ev tekstili fuarı olan ve pandemi dolayısıyla 2021 yılında yapılmayan Heimtextil/Frankfurt Fuarı’nın tarihlerinde, Heimtextil’in organizatörü Messe Frankfurt’un paydaşlığında tertip ettik.

Senden İhracatçı Olur Projemiz kapsamında, ihracatçı olmak için; farkındalık oluşturmak, girişimcilik ruhunu aşılamak, yeni iş fikirlerinin  gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Denizli’nin tüm ilçelerinde toplantılar yaptık ve ihracatı anlattık.

DENİB Akademi, kuruluş tarihi olan 2015’ten bu yana; 223 eğitimi, 12.741 katılımcıya, 1.376 saat olarak sundu. Pandemi döneminde eğitimler online olarak devam etti. Fiziksel eğitimlere de başladık.

Denizli’nin ve Türkiye’nin inovasyon yolcuğunda, çocuklarımızın ve gençlerimizin fikir aşamasında kalmış projelerini hayata geçirmek amacıyla Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nı düzenliyoruz. 2015 yılında düzenlenen ilk yarışmadan bugüne kadar; ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 3.000 başvuru aldık. Mayıs 2022’de DENİB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenecek olan yarışmanın protokolü Denizli Valimiz Ali Fuat Atik’in katıldığı törenle imzalandı.

Ticaret Bakanlığımız desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörü ile buluşturmak, ev ve banyo tekstili sektöründe yeni tasarımcılar yetiştirilmesine teşvik etmek, yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak ve DENİZLİ’nin marka ve tasarım merkezi  olması  hedefinden yola çıkarak DENİB DESIGN 1.Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nı “güzelleşme” temasıyla düzenledik.

İlkini  düzenlendiğimiz yarışmamızda, öğrenciler ve profesyonellere yönelik olarak 4 kategoride öğrenci ev tekstili ve öğrenci banyo tekstili, profesyonel ev tekstili ve profesyonel banyo tekstili alanında finale kalan 20 finalistin 20 Denizlili tekstil firmasıyla eşleştirilerek üretimleri yapıldı. Kasım ayında gerçekleştirilen final gecemizle dereceye giren finalistlerimizi ödüllendirdik ve Bakanlığımız olurlarıyla  yurt dışında eğitim fırsatı sunuyoruz.  2022 yılında düzenlenecek yarışmamızın hazırlıkları devam etmekte, finalini sonbaharda yapmayı planlıyoruz.

Basketbol ve tenis sporlarındaki tanıtımlarımız da devam ediyor. Basketbolda 2017 ve 2018 yıllarında Turkish Airlines Euroleague Final Four maçlarına sponsor olmuştuk. Teniste de WTA İstanbul, Tenis Senyörler Milli Takımı ve Tenisin Yıldızları etkinliklerinde sporcuların yanında yer aldık.”

İŞTE ÖDÜL SAHİPLERİ

DENİB ÜZERİNDEN İMALATÇI BAZINDA İHRACAT YAPAN İLK 20 FİRMA:

  1. SEVAL KABLO AYD. CİHAZ. İTH. İHR. SAN. VE TİC. A.Ş.
  2. ER-BAKIR ELEKTROLİTİK BAKIR MAMÜLLERİ A.Ş.
  3. ÖZGÜVEN KABLO SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ.
  4. GAMATEKS TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş.
  5. DENİZ TEKSTİL SAN. VE TİC.A. Ş.
  6. VERİTAS TEKSTİL KONF. PAZ. SAN. TİC. A. Ş.
  7. ATOM KABLO SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
  8. OZANTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
  9. CMK KABLO ELEKTRİK SAN. İÇ VE DIŞ TİC. LTD.ŞTİ.
  10. KIMIL TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
  11. HÜRSAN HAVLU ÜRETİM SAN. VE TİC. A.Ş.
  12. KÜÇÜKER TEKS. SAN. VE TİC. A. Ş.
  13. NESA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
  14. ABALIOĞLU BALIK VE GIDA ÜRÜNLERİ ANONİM ŞİRKETİ
  15. SÜRÜ TEKSTİL KONFEKSİYON SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ.
  16. DENİZLİ RATEKS TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş.
  17. ÇARKIT KABLO SAN VE TİC. A.Ş.
  18. ERİKOĞLU EMAYE BAKIR TEL SAN. A.Ş.
  19. FİLİDEA TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
  20. KEMAL UĞURLU TEKSTİL SAN. TİC. A.Ş.

DENİB ÜZERİNDEN İMALATÇI BAZINDA İHRACAT YAPAN İLK 3 UŞAK FİRMALARI:

  1. AĞAOĞLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş
  2. ÖZERDEM MENSUCAT SAN. VE TİC.AŞ
  3. KAMGARN YÜN AKRİLİK SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ.

DIŞ TİCARET SERMAYE ŞİRKETİ OLARAK EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMA  

     DTS DENİZLİ TEKSTİL DIŞ TİC. A.Ş.

İHRACATÇI BAZINDA SEKTÖRÜNDE 1. FİRMALAR

Ağaç Mamülleri Ve Orman Ürünleri sektöründe sınai alanda:

YM İTHALAT İHRACAT TİCARET LTD ŞTİ.

Ağaç Mamülleri Ve Orman Ürünleri sektöründe zirai alanda:

ÇALIŞKAN TARIM ÜRÜN. İNŞ. TAAH. TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

Çelik Sektöründe:

AKIN HADDECİLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Çimento Cam Seramik Ve Toprak Ürünleri Sektöründe:

EUROPTEC CAM SAN.TİC.A.Ş.

Deri Ve Deri Mamulleri Sektöründe:

UŞAK CEVAHİR DERİ TEKSTİL KONF. İNŞ. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

Fındık Mamulleri Ve Kuru Meyve Sektöründe:

FMU KURUYEMİŞ GIDA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.

Halı Sektöründe:

ERÖZPA TEKSTİL İHRACAT VE PAZARLAMA A.Ş.

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri Sektöründe:

BİRİZ KURUYEMİŞ TOPRAK MAH. VE NAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

İklimlendirme Sanayii Sektöründe:

ZNB ISITMA DIŞ TİCARET SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

Kimyevi Maddeler Ve Mamulleri Sektöründe:

DENKİM DENIZLİ KİMYA SANAYİ TİCARET A.Ş.

Maden Ve Metaller Sektöründe:

YAMAN MADEN SAN.VE TİC.A.Ş.

Makine Ve Aksamları Sektöründe:

ELTEKSMAK ELEKTRİK ELEKTRONİK MAK.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.

Meyve Sebze Mamulleri Sektöründe:

MARE TARIM GIDA SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ.

Taşıt Araçları Ve Yan Sanayi Sektöründe:

UĞURLU OTO CAM SAN.VE TIC.A.Ş.

Yaş Meyve Ve Sebze Sektöründe:

SMYRNA SERACILIK TİC.A.Ş.

Değerli Maden Ve Mücevherat Sektöründe:

ULU MADEN TERMAL TURİZM DERİ KUYUMCULUK A. Ş.

Su Ürünleri Ve Hayvancılık Mamulleri Sektöründe:

AYNES GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.