enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5160
EURO
34,8277
ALTIN
2.427,02
BIST
9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

TİP’li kadınlar kreş hakkını istiyor!

Kreş hakkının kadınların çalışma hakkının güvencesi olduğunu belirten TİP Denizli İl Sözcüsü Av. Yağmur Yalçın, parti olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini sonuna kadar savunduklarını ifade etti.

TİP’li kadınlar kreş hakkını istiyor!
15.11.2022
A+
A-

Türkiye İşçi Partisi (TİP), kadın istihdamının artırılması için, bütün ülkede ‘’Çocuklar kreşe, kadınlar işe’’ kampanyasını başlattı. Bu kapsamda 12, 13, 14 Kasım tarihlerinde Candoğan Parkı önünde hem stand açıldı hem de imza kampanyası gerçekleştirildi. 

Her 10 kadından 7’sinin evde çocuk bakmak zorunda kaldığı için çalışma hakkını kullanmadığını belirten TİP Denizli İl sözcüsü Av. Yağmur Yalçın, bu nedenle ülkedeki yaklaşık 13 milyon kadının iş bile arayamadığına dikkat çekti. ‘’AKP iktidarı kadınların istihdama katılmasının önündeki engelleri kaldıracak politikalar geliştirmek yerine,  ‘anneliği’ kariyer hedefi olarak gösterip kadınların daha çok çocuk doğurması, evde oturması gerektiğini salık veriyor.  Çocuk bakımı tüm ebeveynlerin ortak sorumluluğu iken kadınların omzuna yüklenmesini kabul etmiyoruz. O nedenle kreş hakkı çalışma hakkının güvencesidir, diyoruz!’’ dedi.

Kapitalizmin ve ataerkil düzenin yarattığı baskı yüzünden kadınların iş hayatına adım dahi atamadığını vurgulayan Yağmur Yalçın, işsizliğin, istihdamdan dışlanmanın, emek sömürüsünün en çok kadınları hedef aldığını ve yoksulluğun en çok kadınları vurduğunu ifade etti. ‘’Kadın emeğinin ikincilleştirildiği, değersizleştirildiği; kadınlara güvencesiz, esnek, kayıt dışı ve sendikasız bir çalışma performansının vaat edildiği; kadınların işten atılacaklar listesinin ilk sırasında konumlandırıldığı bir düzende yoksulluk elbette cinsiyetlidir.’’ diyen Yalçın, TİP’in bu düzeni değiştirmek için kararlı olduğunu vurguladı. Bütçe görüşmeleri sırasında, toplanan imzalarla birlikte, kanun tasarısı sunulacağını ve bütçe talep edileceğini de belirterek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.