enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Tunç Soyer Bozkurt’un yeni belediye binasının yerini inceledi.. Bölge esnafının yüzünü güldüren söz!

Tunç Soyer Bozkurt’un yeni belediye binasının yerini inceledi.. Bölge esnafının yüzünü güldüren söz!
05.07.2021
A+
A-

Bozkurt’ta 2019 yılının Ağustos ayında meydana gelen 6.0 şiddetli deprem çok sayıda yapının yıkılmasına belediye hizmet binasının da ağır hasar almasına neden olmuştu. Deprem sonrasında Bozkurt Belediyesi binasının hizmet üretemeyecek bir şekilde yara aldığını öğrenen Başkan Soyer, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i arayarak, belediyenin bu şartlar altında hizmet vermesinin oldukça zor olacağını, Bozkurt halkının daha iyi bir bina ile daha iyi hizmet alması gerektiğini belirtmiş ve “Büyükşehir meclisimize danışacağım. İzmir olarak size 8 şiddetinde bir depremde dahi sarsılmayacak, nikah sarayından toplantı salonlarına, her şeyiyle modern, Bozkurt’a yakışır bir hizmet binası yapmak istiyoruz” demişti. Başkan Soyer ve eşi Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, bugün Bozkurt ilçesini ziyaret ederek yeni binanın yerini inceledi. Başkan Soyer, esnafla da sohbet etti. Başkanlar, yeni yapılacak olan belediye binasında incelemelerde bulunduktan sonra Bozkurt Kadın Girişimci Kooperatifi’ne giderek burada Bozkurtlu kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünlerin standlarını gezdiler. Yoğun bir kalabalığın eşlik ettiği Kooperatif’te misafirlere Bozkurt’un yöresel yemekleri olan cızlama, dolama, katıklı dolma, armut turşusu ve Muhacir somunu ikram edildi.

Yeni hizmet binası yerini inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“KARDEŞTEN ÖTE BELEDİYECİLİK”

Başkan Çelik açıklamasında;“Bugün çok mutluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz. Bir o kadar da heyecanlıyız. Çünkü bugün ilçemiz ilk defa bir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını ağırlıyor. Bugünkü heyecanımız sadece yeni belediye binasıyla ilgili değil. Ben iki belediyenin arasındaki şeye kardeş belediyecilik demiyorum. Kardeşten öte belediyecilik diyorum. Parayla, pulla ölçülecek bir şey değil. Belki belediye binasına milyonlarca lira harcanacak.  Ama kardeşliğin, sevginin, dayanışmanın, derman olmanın inşaatı olacak burada. İşte bu sebepten bizim heyecanımız bu kadar fazla.”ifadelerini kullandı.

“YERELDE ÜRETİLEN ÇÖZÜMLER VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLUYOR”

Başkan Soyer;“Değerli başkanım bizi onurlandırıyor ve mahcup ediyor. Biz gerçekten kardeşten öte bir dayanışma içindeyiz. Mesele hakikaten bu bina değil. Biz biliyoruz ki hayat yerelde akıyor. Yerelde üretilen çözümler vatandaşın derdine derman oluyor. O zaman ne yapmak lazım? Yereli güçlendirmek lazım. Yerel nasıl güçlenecek? Dayanışmayla. Biz birbirimize el verdikçe, destek oldukça emim olun ki bu memleketin birçok meselesi de çözüme kavuşacak. Tarımdan sanayiye, turizmden sağlığa o kadar çok başlıkta işbirliği yaparak çözüm üretebilir ki bunun bilincindeyiz. O nedenle Antalya’da büyükşehir belediye başkanları toplantımız vardı. Aynı temel üzerinden görüşmeler yaptık ve kararlar aldık. Dün ve bu sabah Burdur’da idik. Yine aynı temelde görüşmeler yaptık. Bugün de Bozkurt’ta değerli başkanımla beraberiz. Bu bina burada bir sembol. Buna verilen para önemli değil. Biz aramızdaki işbirliği ve dayanışmanın güçlenmesi için bir adım atıyoruz. Diliyor ve biliyorum ki çok daha güçlü adımları birlikte atacağız. Çünkü siyaset eğer hayatı değiştirme, iyileştirme sanatıysa el ele verdiğimiz zaman o sanatın daha iyi örneklerini ortaya koyabiliriz.” Şeklinde konuştu.

MALZEMELER BÖLGE ESNAFINDAN ALINACAK SÖZÜ

Basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. “Bina çevreci bir  bina olacak mı? Yapımında kullanılacak malzemeler bu bölgeden mi alınacak?” sorusuna Başkan Soyer;“Tabii ki çevreci olacak. İnşaatı için müteahhit burada iş yapacak. Elbette buradaki esnaftan yararlanacak. Hatta buradan gereken telkinde bulunalım. Öncelikle buradaki esnaftan malzemeleri kullanmanı istiyoruz.”dedi.

‘Yeni binanın yapılması süreci nasıl işledi?’ Başkan Çelik;“2019 Ağustos ayında 6.0 şiddetindeki depremde 330’un üzerinde binamız yıkılmıştı. Bu binalardan biri de ağır hasar gören belediye hizmet binamızdı.  Daha sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak burada hizmet görülmesinin zorluğunu söylemişti. Tabii bizler küçük bütçeli belediyeleriz. Bunu izah etmiştik. Deprem sırasında o kadar çok etrafımıza gelen, bizimle resim çektiren, bize destek olacağını söyleyen bir sürü bürokrat ve siyasetçi olmuştu. Ama zamanla bunlar unutuluyor. Bize 2014 ve 2019 seçimlerinde sizi niye seçelim demişlerdi. Büyükşehirden ve genel idareden destek göremezsiniz demişlerdi. Ama şunu unutmuşlardı; CHP çok büyük bir ailedir. Bu aileye mensup olduğum için çok mutluyum. Ve ailem bana koştu. Yardım etti. İnanın sadece bu bina değil. Destek olmak için arayan, gelen çok fazlaydı. Biz böyle büyük bir aileyiz.”dedi.

Bozkurt Belediyesi makam odasında karşılıklı hediye takdiminin ardından İzmir’e gitmek için yola çıkan Başkan Soyer, Bozkurt halkının gösterdiği bu büyük ilgi ve sevgi için teşekkürlerini iletti ve temel atma töreninde tekrar buluşmak ümidiyle veda etti.  

Kamera: Veysel Boran Yaşa yalova mutlu son

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.