enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Turizm sektörü çözüm bekliyor

Turizm sektörü çözüm bekliyor
24.03.2020
A+
A-

Çin’den dünyaya yayılan ve binlerce can alan korona virüs dünyayı teyakkuza geçirdi. Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren virüse karşı dünya ekonomisi de zor günler geçiriyor. Virüse karşı en çok kan kaybeden sektörler arasında ise turizm sektörü yer alıyor. Virüse karşı önlemler kapsamında kapanan otellerden bazıları karantina alanı olarak seçilirken, sektörün gelecek kaygısı ise en yüksek seviyeye ulaştı.   

 SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR  

 Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Şen, sağlıkçıların özverili çalışmaların ardından virüsün kısa sürede kontrol altına alınacağını söyledi.       

 SONBAHAR BÜYÜK BELİRSİZLİK İÇERİYOR  

 Turizm sektörünün son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Şen, “Mayıs, Haziran ayından sonra virüsün yayılma hızı yavaşlasa bile, sonbahar ile birlikte ne olacağı belirsizdir. Dolayısıyla sektörümüz aslında bir iki aylık bir sorun ile değil sonuçları belki de yılları etkileyecek bir krizle karşı karşıyadır. Önümüzdeki günlerde ülkemizde hiç virüs kalmasa bile toplam turizm sektöründe 700 bin ile 1.5 milyon kişinin işsiz kalması riski ile karşı karşıyayız. İnsanların bile bile ölüme mi gidilir diye kendilerine sordukları bu dönemde, yeniden seyahat planları yapması, Seyahate çıkması, turizm faaliyetlerine katılması çok zaman alacaktır.    

SEKTÖR ÇÖZÜM BEKLİYOR 

Turizmcinin dayanma gücü nedir? Devletin buna katkısı ne olacaktır? Bunun planlanması nasıl yapılacaktır? Virüsün yayılması önlense bile önümüzdeki Temmuz ve Ağustos ayında gerçekleşebilecek son dakika turizmine güvenmek ne kadar sürdürülebilirdir?

Tüm bu soruların yanıtı için yerelde sektör temsilcilerinin görüşlerinin, tespitlerinin, çözüm önerilerinin karar vericilere aktarılması gerekmektedir. Biz bu süreçte derneğimiz ve bağlı olduğumuz federasyon kanalı ile sesimizi duyurmaya çalışıyor, üretilecek çözümlerde paydaş olmaya çalışıyoruz. Stratejik sektör olarak görülen turizm sektörünün, ülkemiz istihdamının ve ekonomisinin çok önemli bir payını oluşturan tüm işletmelerimizin canlı ve faal kalabilmesi derdimizdir. Denizli gibi ülkemiz turizminde çok önemli bir payı olan kentimizin karşı karşıya olduğu riskin değerlendirilmesi, özelde çözüm önerilerinin üretilmesi için yerel yöneticilerimizin ve milletvekillerimizin konu ya  daha fazla önem vermesi, hükümetin üretmesini beklediğimiz destek ve çözümlerin kentimiz özelinde ne gibi etkilerinin olacağı konusunda görüşlerimizi işletmelerimiz ve çalışanlarımız adına bildirmenin ülkemizin ve kentimizin bu krizden en az hasarla çıkabilmesi için gerekli olduğuna inanıyoruz. Kentimizdeki turizm faaliyetlerinin ve turizm istihdamının sürdürülebilir olması için acil önlem planları ve kriz yönetimi oluşturmalıyız. Bu süreçte valimizi, belediye başkanlarımızı ve milletvekillerimizi yanımızda görmek isteriz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.