enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Turizmde hedef yurt dışındaki 40 milyon Çinli! Romanya’daki Çinli iş insanları Pamukkale’ye geldi

Çin’de pandemi nedeniyle yasaklar devam ederken, Türkiye’nin Çinli turist beklentisi de değişti. Türkiye’deki turizm acentaları Çin’deki kısıtlamalar nedeniyle yurtdışındaki 40 milyon Çinli vatandaşı Türkiye’ye getirmeyi hedefledi. Bu kapsamda Romanya’daki Çinli iş insanları turist olarak Denizli Pamukkale’ye geldiler.

Turizmde hedef yurt dışındaki 40 milyon Çinli! Romanya’daki Çinli iş insanları Pamukkale’ye geldi
25.04.2022
A+
A-

Çin’de pandeminin etkileri halen sürüyor. Ülkedeki tedbirlerin devam etmesi Türkiye’deki turizm faaliyetlerini de yakından etkiliyor. Uzak Doğu’dan her sene binlerce turistin akın ettiği Türkiye’de yeni bir politika belirlendi. ürkiye’deki turizm acentaları Çin’deki kısıtlamalar nedeniyle yurtdışındaki 40 milyon Çinli vatandaşı Türkiye’ye getirmeyi hedefledi.

Yeni turizm politikası sonrası Pamukkale’ye ilk Çinli grup geldi. Romanya başkenti Bükreş’te ticari faaliyetleri olan Çinli iş insanları ve aileleri Türkiye’ye tatile geldiler. Çinli turistlerin durağı ise Pamukkale oldu.

BALONA BİNDİLER, EN SEVDİKLERİ DENİZLİ KEBABI

Denizli’ye turistik açıdan gelen Çinli grup lezzetlerine de hayran kaldılar. Denizli’de Pamukkale ve Hierapolis’i gezen Çinliler, balona binerek Pamukkale’yi gökyüzünden gördüler. Kendi kültürlerine yakın olan Denizli’nin acılı yemeklerini de tattılar. Çinli grubun en sevdiği yemek ise Denizli Kebabı oldu. Yaklaşık 10 yıla aşkın bir süre Romanya Bükreş’te  çeşitli alanlarda ticaret ile uğraşan Çinliler ilk defa Türkiye geldiklerini ve düşündüklerinden çok daha farklı bir ülke olduğunu ifade ettiler. Tekrar geleceklerini söyleyen Çinli grup üyeleri Avrupa’da yaşayan diğer arkadaşlarına da tavsiye edeceklerini söyledi.

HEDEF 40 MİLYON ÇİNLİ

Çinli grubu Denizli’ye getiren acenta yetkilileri; “Biz profesyonel Çince turist rehberleri olarak sadece Denizli değil, Türkiye’nin tarihi, kültürü, dini ve toplumunu en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Çin’deki krizin bitmesini beklemekten yurtdışında yaşamakta olan 40 milyona aşkın Çinli insanları ülkeye çekmek için daha fazla ve hatta planlı hem kapsamlı tanıtım çalışmaları yapmalıyız. “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.