enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5011
EURO
34,6246
ALTIN
2.481,40
BIST
9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
22°C

Üçgen Çarşısı’nın Deprem Raporunda Fetö Parmağı mı Var?

Üçgen Çarşısı’nın Deprem Raporunda Fetö Parmağı mı Var?
29.01.2017
A+
A-

Esnaf Mağdur mu Olacak?

Uzun zaman Denizli’nin önemli ticaret noktası olan Üçgen Çarşısı yıkılmak isteniyor. Atıl ve depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılmak istenen Çarşı’da ise esnaf yıkım kararına tepkili. Çarşı’nın yıkılmasının ardından kendilerine yol haritası gösterilmediğini dile getiren Çarşı esnafı mağdur olmaktan korkuyor. Ayırca depreme dayanıksız raporunda FETÖ parmağı olduğu iddia ediliyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçtiğimiz sene Çarşı’nın yıkılacağını ve yeni projelerin hayata geçeceğini söylemişti. Çarşı esnafı tebligatların geldiğini ama yıkım kararını mahkemeye taşıdıklarını söyledi. Yıkımın ardından bir yol haritası olmadığı gerekçesiyle karara direndiklerini belirten esnaflar, bir proje çerçevesinde uzlaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Çarşı’nın durumu ile ilgili denizlidedahaber.com’un sorularını yanıtlayan Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Başkanı Ömer Güneş, yıkım kararına neden itiraz ettiklerini anlattı.

 

“Başınızın Çaresine Bakın Diyorlar”

Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Başkanı Ömer Güneş

Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Başkanı Ömer Güneş

Kararın kendilerini mağdur edecek şekilde uygulandığının altını çizen Güneş, “Yıkalım kurtulalım diye düşünüyorlar. Ama sonrasında buradaki esnaf ne yapacak kimse düşünmüyor. Bize söylenen bir proje yok. Bize sadece oradan çıkın, yıkalım deniyor. Arazi sizin sonra başınızın çaresine bakın diyorlar.” dedi.

Bu durumun esnafı parası olanlara yem edeceğini iddia eden Güneş, kararı mahkemeye verdiklerini ve yürütmeyi durdurma kararı alındığını belirtti. Güneş, “Mahkemenin sonucunu bekliyoruz. Çarşı’nın depreme dayanıksız olduğu söyleniyor. Buna inanmıyoruz. Durumu tamam iyi olmayabilir ama bu şekilde gerçekleşecek yıkım kararı burada iş yapan, çalışan yüzlerce insanı mağdur edecek.

“Yıkayım Kurtulayım Derse Bizi Parası Olana Yem Eder”

Biz yıkılmasın demiyoruz. Daha iyi bir şey için yıkılabilir. Belediye ile ortaklaşmaya da hazırız. Yeni bir proje üzerinde dükkan sahiplerini bir araya getirsin, anlaşalım. Ya da bilirkişi raporuna göre istimlak edilsin. Büyükşehir Belediyesi burada lokomotif olsun. Bu işin içinden çıkalım. Yıkayım kurtulayım derse bizi parası olana yem eder.

Ama iyi bir bina yapılsa, bize haklarımız verilse, mağduriyet yaşanmasa biz de yıkılmasını kabul ederiz.   Çarşı iyi durumda değil. Kışın borular patlıyor. Kar yağdığında çatılar zorlanıyor. Ama bunun çözümü yıkalım kurtulalım değil.

Biz durumla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la görüşmek istedik. Ama randevu alamadık. Belediye’den başka kişilerle görüştük, bizimle alakası yok dediler. Ama yıkım için 4 mülk sahibinden vekaletname almışlar.

Burada 250 civarında faal çalışan dükkan var. Bu dükkanlarda yaklaşık 800 kişi çalışıyor. Bu insanların aileleri var. Mağdur olmak istemiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını dile getiren Güneş, Üçgen Çarşısı’nın zaman içinde kötü hale getirildiğini iddia etti.

İmzacı Fetöcü mü?

Üçgen Çarşısı Esnafı Hüsnü Kapı

Üçgen Çarşısı Esnafı Hüsnü Kapı

Konuyla ilgili görüştüğümüz bir diğer esnaf Hüsnü Kapı da çarşının depreme dayanıksız olduğunu kabul etmediklerini dile getirdi. Kapı, depreme dayanıksız

raporunda FETÖ parmağı olduğunu iddia etti.  Kapı, “Çarşı’da 67 tane dükkan satın alan ve şimdi FETÖ’den kaçak durumunda olan biri vardı. Çarşı’da her bloktan ayrı ayrı yer toplamış. Sonra Pamukkale Üniversitesi tarafından bu binaya çürük raporu verildi. Sonra bir baktık ki raporda imzası olan kişi FETÖ’den tutuklandı.

İddia ediyorum bu bina Denizli’nin en sağlam binasıdır. Eğer buraya çürük raporu veriliyorsa, burayı inceledikleri gibi Denizli’deki her binayı incelesinler o zaman.” dedi.

Çarşılarının yıkılmasını istemediklerini dile getiren Kapı, “Yıkılacaksa bir projeyle gelinsin. Böyle bir şey olsa boynumuz kıldan ince. Mağduriyet yaşanmasın.” dedi.

Üçgen Çarşısı’nda Yeni Proje Heyecanı

Üçgen Çarşısı’nın Kaderi için Tarihi Toplantı Yapıldı

Üçgen Çarşısı İçin Tarihi Gün

Üçgen’de Çarşı

Çallıca Üçgen Çarşısı’na Dikkat Çekti

Üçgen Çarşısı’na Basmacı Desteği

Üçgen’de Mutlu Sona Doğru

Fetö Üçgeni

Sancar: ” Üçgen Esnafına Sahip Çıkacağız”

Üçgen Çarşısı’na Karşı Sessizlik mi Var?

Üçgen Çarşısı Ne Olacak?

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.