enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Çok Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C

Üniversite ne zaman açılacak? YKS üniversite sınavları ne zaman?

Üniversite ne zaman açılacak? YKS üniversite  sınavları ne zaman?
16.04.2020
A+
A-

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Korona virüs nedeniyle ilk, orta üniversite eğitimlerine ara verilmişti. Bugün birçok haber sitesinde eğitimlerin yaz tatilinde devam edeceği iddia edilmişti ancak Bakan Selçuk bugün bu iddialara yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitim düzenlemesi ile ilgili olarak “Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. Yazın okullar iki ay açık olacak yorumu doğru değil. Biz TV’de eğitim yapıyoruz. Çocukları okuldan soğutmamak için. EBA‘dan çalışmalar yapıyoruz. 3 aşamada da telafi eğitimi söz konusu değil.” dedi.

Uzaktan Eğitim Ne Kadar Devam Edecek?

YÖK başkanı Yekta Saraç, Uzaktan eğitim ne kadar devam edecek? Okullarda eğitim ne zaman başlayacak? soruları için açıklamalarda bulundu. Saraç, “Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.” dedi.

2020 Yılı YKS Konuları Nelerdir?

Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesi ve uzaktan eğitim ile devam edilmesi nedeniyle bu yıl YKS konularında da değişiklikler oldu. Öğrenciler bu yıl YKS konuları içinde yalnızca 9,10 ve 11.nci sınıf müfredatı konularından ve ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu tutulacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, “4 Kasım 2019’da yayınlanan ‘2020 Yılında ÖSYM Başkanlığı Tarafından Gerçekleştirilecek TYT-AYT ve YDT Sınavlarında Derslere Göre Sorulacak Sorulara Ait Konu, Kazanım ve Açıklamalar’ güncellendi. 9, 10 ve 11’inci sınıflarda herhangi bir güncelleme yapılmadı, 12’nci sınıf derslerine ait bölümde ise değişikliğe gidildi. 12’nci sınıf konularından sadece birinci dönemde işlenenler yer aldı.” dedi.

YKS Sınavı Ne Zaman? – TYT – AYT Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Üniversite sınavının yani YKS (Yükseköğretim Kurumu Sınavı) için geri sayım başladı. YKS, TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) olmak üzere iki bölümde gerçekleştirilecek. Tek haftada iki sınav halinde uygulanacak olan sınav 120 soru olacak ve 135 dakika sürecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. YKS sınavlarının Koronavirüs nedeniyle ertelenmeyeceğini ve YKS’nin 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Ayrıca “Uzaktan eğitim ve öğrenme faaliyetlerini devreye soktuk. Her gün yeni sanal sınıflar devreye sokulmaktadır. Açıköğretimdeki ders materyallerini dijital platformlarda tüm üniversitelerimize açtık.” dedi.

Buna göre YKS Sınav Tarihleri;

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020 – YKS 1. Oturum (TYT) 25.07.2020 Saat 10.15

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020 – YKS 2. Oturum (AYT) 26.07.2020 Saat: 10.15

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020 – YKS 3. Oturum (YDT) 26.07.2020 Saat: 10.15’te tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.