enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Üzüm Üreticileri Mutlu Olunca Çal’da Duble Mutluluk Yaşandı

Üzüm Üreticileri Mutlu Olunca Çal’da Duble Mutluluk Yaşandı
13.09.2021
A+
A-

Cuma günü başlayıp Pazar günü gece yarısı biten festivalde sırasıyla Osman Öztunç, Gamze Abay, Serkan Dumano, Ayşe Dinçer ve Buray sahne aldı. Pekmez kazanlarının kaynadığı, üzümlerin sergilendiği festivalde yüzlerce esnaf stant açıp satış yaptı. Lunapark 3 gün boyunca gece gündüz başta çocuklar ve gençler olmak üzere insanların daha çok eğlenmesine katkıda bulundu. Daha önce düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere plaket verildi. Düzenlenen “En iyi üzüm yetiştiricileri” yarışmasında dereceye giren üreticiler çeyrek altın ile ödüllendirildi.

ÇAL KADIN KOOPERATİFİ DİKKAT ÇEKTİ

Festivalde stant açan Çal Kadın Kooperatifi’nin stantı dikkat çekti. Yöresel ürünleri internetten pazarlayan Çal Kadın Kooperatifi’ni sanatçı Ayşe Dinçer’de ziyaret etti. Dinçer, Başkan Akcan’dan bilgiler aldı, “Çal Garası markasıyla harika ürünler üretip pazarlayan Çallı kadınları bir kadın olarak kutluyorum. Ben de fazla kilolarımı sirke ile attım” dedi.

 Başkan Akcan ise, “Pekmez ile sirkenin koronaya karşı etkili olduğunu biliyoruz. Çal pekmezi ve sirkesi ile yöresel ürünleri pazarlayan Çallı kadınlar, kısa sürede ev ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

BAŞKANDAN MESAJ

Belediye Başkanı Fethi Akcan, festivalde Çal ve bölge halkını en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Çal bağlarında üzüm hasadının devam ettiğini dile getiren Akcan, “Bölgemizdeki üzüm üreticileri çok mutlu. Üzüm fiyatları belirlenmeden önce alım yapan firmalar ve temsilcileri ile defalarca görüştük ve üreticilerin girdi maliyetleri ile enflasyonun karşısında ezilmemesi için çabaladık. Sonuçta bu yıl üzüm fiyatları yüzleri güldürüyor. Şaraplık üzümde 2.75 ile 7 TL arasında alım yapılıyor. Biz festival düzenlemekten ziyade, büyük Çal Ailesi’ni bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festival adı altında büyük bir Çal düğünü yaptık. Başta personelim olmak üzere, güvenlik güçlerine, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.