enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Vali Ali Fuat Atik’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Vali Ali Fuat Atik’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı
02.12.2021
A+
A-

Vali Atik mesajında şu ifadelere yer verdi;

Birleşmiş Milletler öncülüğünde, özel gereksinimli bireyler adına atılacak adımların evrensel bir çerçeveye alınıp takibinin yapılabilmesi, toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla tüm dünyada “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir

‘Önce insan’ diyen ve insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir kültüre sahip olarak bizler, her konuda özel gereksinimli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya önem vermeliyiz.

Özel gereksinimli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de topluma da önemli görevler düşmektedir. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak devlet, sivil toplum ve tek tek fertler olarak el ele vermeli, yaşamlarını çok daha müreffeh bir seviyeye hep beraber taşımalıyız. Öncelikli amacımız özel gereksinimli insanlarımızın hayallerini gerçekleştirebilecekleri, haklarını eşit bir şekilde kullanabilen vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları onlara sunmaktır.

Özel gereksinimli kardeşlerimizin, ihtiyaç duydukları yardım elini onlara uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adıma destek vererek yanlarında olmak hepimizin görevidir.

Özel gereksinimli vatandaşlarımızın hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda devletimiz tüm kurumlarıyla çalışmakta, daha iyi şartlar oluşturmak adına da çalışmaya devam etmektedir. Ellerinden tutup, desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.    

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm etkinliklerin özel gereksinimli vatandaşlarımızın sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olması, toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırması temennisiyle, tüm özel gereksinimli bireylerin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlar; sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.