enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3678
EURO
35,1569
ALTIN
2.324,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Vali Atik, Çardak yangınında tedbir amaçlı 10 hanenin boşaltıldığını açıkladı

Vali Atik, Çardak yangınında tedbir amaçlı 10 hanenin boşaltıldığını açıkladı
04.09.2020
A+
A-

Denizli’de öğle saatlerinde meydana gelen orman yangını sonra çok sayıda arazöz, su tankeri, yangın söndürme helikopterinin yanı sıra itfaiye araçları müdahale için seferber oldu. Bölgeye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Uşak Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve yetkili kurum müdürleri geldi. Bakan Bekir Pakdemirli yönetiminde kriz masası oluşturularak yangını kontrol altına almak için çalışmaları sahadan takip ediliyor. Açıklamada bulunan Denizli Valisi Atik, “Tabi ilk önce Denizli’ye , Çardak ilçesine ve Hayriye köyüne geçmiş olsun. Orta düzeyin üzerinde bir yangın olarak gözüküyor. Tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Kontrol altına almaya çalışıyoruz” dedi.

Tedbir amaçlı 10 hane boşaltıldı

Yangının gece olası durumların dışında sıçraması halinde riskli bulunan evleri boşalttıklarını belirten Vali Atik, “Tedbir amaçlı bazı haneleri boşalttık. Şuanda öyle bir risk gözükmüyor. Biz yine de tedbir amaçlı ve vatandaşımız zarar görmesin diye boşalttık. İnşallah sabahın ilk saatlerinde yangın tamamen kontrol altına alınmış olur ve soğutma çalışmaları devam eder. 10 haneyi tedbir amaçlı ve ne olur olmaz diye boşalttık. Zaten onlarda yazlık için gelen vatandaşlarımız. Onları da eş ve akrabalarının yanlarına yerleştirdik. Şuanda ciddi bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Vali Atik, Burdur’dan Afyon’dan ve tüm çevre illerden takviye ekiplerin sevk edildiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.