enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Vali Atik’ten 8 Mart mesajı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Atik’ten 8 Mart mesajı
08.03.2022
A+
A-

Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadın kardeştir; kederimize, sevincimize ortak olur. Kadın evlattır, sevgi ve masumiyet taşır. Kadın berekettir. Bulunduğu yeri güzelleştirir; biri, bin eder.

Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren; sevginin kaynağı, insanlığın umudu olan; toplumun temel taşlarını oluşturup onu şekillendiren; huzurlu, mutlu ve sağlıklı aile birliğinin en önemli unsuru kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın, ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Biliriz ki kadın mutlu olduğu sürece içinde yaşadığı toplum da mutlu olur. Kadın huzurlu olduğu sürece toplum, huzurun merkezi haline gelir. Kadın umut içindeyse o toplum da geleceğe umutla bakar. Çünkü bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Nitekim Ulu Önder Atatürk: “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” sözüyle kadının gerçek değerine, topluma olan katkısına dikkat çekmiştir.

Toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri, katkısı ve duası bulunan, kurtuluş mücadelesinden günümüze kadar hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir hızla sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha aktif rol oynamaya başlamıştır. Bu anlamda şartları ne olursa olsun çalışma azmini asla kaybetmeden hayatın her alanında elde ettiği başarıların sayısını arttıran kadınlarımızın çalışmaları takdire şayandır. Bununla birlikte ülkemizin değişik noktalarında istemesek de zaman zaman karşılaştığımız kadına yönelik şiddet olaylarını, insani ve vicdani eksiklik olarak değerlendirmekteyiz. “Cennet annelerin ayakları altındadır.” anlayışının mensupları olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın her daim karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki, dünyayı olumsuzluklardan ve çıkmazlardan ancak kadının “anne sevgisi ve merhamet duygusu” kurtaracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız her anı varlıklarıyla onurlandıran, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin; üreten, emek veren, eğiten, yetiştiren, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın; hassaten şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.