enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Vatandaşlar evleri için eylem yaptı

Vatandaşlar evleri için eylem yaptı
16.11.2020
A+
A-

Denizli’de Toplu Konut İdaresi, Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi’nde yapılan toplu konut projesini tamamladı. İlk etapta 938 konutun satıldığı TOKİ konutlarında, dar ve orta gelirliler için yapılan 2+1 ve 3+1 daireler için başvurular 2019 Temmuz ve Ocak 2020’de yapıldı. Ziraat Bankasına yapılan 2 bin liralık başvuru bedeli ile alınan başvuruların ardından kura çekimleri tamamlandı ve kura yoluyla evler sahiplendirildi. TOKİ konutlarından ayrıca şehit yakınları ve gazilerde de yararlandı.

EYLEM YAPTILAR

Çalışmaların tamamlandığı konutların teslim edilmemesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin Haziran’dan bu yana normal taksitlerin üzerine eklenerek ödendiği konutların teslim edilmemesi üzerine dün çok sayıda ev sahibi Kayaköy Toplu Konutlarının önünde eylem yaptı. 

KANAL PROBLEMİ

Birinci etapta bin 100 ikinci etapta bin 200 olmak üzere 2 bin 300 konutun bulunduğu Kayaköy TOKİ’de birinci etap çalışmaları tamamlandı ancak ikinci etap çalışmaları ise mali nedenlerden dolayı durdu. Eylemde konuşan vatandaşlar, “İlk etapta kırık kanallar nedeniyle rapor verilmedi. DESKİ, kanallar yapılsın raporu vereyim dedi. Müteahhit iki etabın da kanallarını yaptı. DESKİ raporu verdi. Belediye iskan verecek ama bu kez TOKİ kanalların yapılmadığını belirtiyor. 

HERKES MAĞDUR

Pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin normal taksitlerin üzerine eklenerek alınıyor. Bu da bin lira taksit ödeyen bir insana bin 500 2 bin gibi bir meblağ ediyor. Mali nedenlerden dolayı zor durumda olan çok insan var. Herkes mağdur. İnanın evini satacak çok sayıda kişi var. TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi, bize sahip çıksın” dediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.