enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3301
EURO
35,0755
ALTIN
2.307,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Vekil Öztürk, Tavas’ı meclise taşıdı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk meclis genel kurulundan Tavas için seslendi. Öztürk,”Zeytin katliamı yönetmeliği’ kadar dikkat çekmese de, 13 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı da, Denizli’deki tarım alanlarının katledilmesinin önünü açan bir karardır.”dedi.

Vekil Öztürk, Tavas’ı meclise taşıdı
A+
A-

14 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5103 sayılı Karara göre, Denizli’mizin Tavas ilçesinin Avdan Mahallesinde linyit işletme ruhsatlı sahalarda maden üretimine devam edilebilmesi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar acilen kamulaştırılacak.

Bu karar üzerine konuşan Yasin Öztürk;“Tavas, birinci derece tarım arazilerine sahip olan bir ovadır. Bu bereketli topraklara ne ekerseniz yetişir, toprağa düşen her tohum kendiliğinden filiz verir. Ancak iktidar Tavas’ın bereketli topraklarının tarım alanı dışında kullanılmasına yemin etmiş olacak ki, madencilik alanındaki bütün projelerini bu bölgede gerçekleştirmek istemektedir.”dedi.  

Süreci anlatan Öztürk;“2016 yılında bu bölgede termik santral yapımı gündeme gelmişti. Bu proje iptal edildi. 2021 yılında tekrar termik santral ve açık kömür işletmesi için ÇED süreci başlatıldı. Kamuoyundan yoğun tepki gelince  bu projede de ÇED raporu iptal edildi. Ve bölge halkı bu müjdeli haberin şokuna daha alışamadan Sn. Cumhurbaşkanı devreye girdi 13 Ocakta 3 milyon 764 bin metrekare alanda kömür ocağı kurulması için acele kamulaştırma kararı çıkardı ve bu sahada da ne yazık ki zeytinliklerimiz var.

Tavas’ta termik santral kurulması nasıl engellenmişti biliyor musunuz? Belediye meclisinde yer alan iktidar ve muhalefet partili üyelerin ortak kararıyla, ortak itirazıyla…

Hatta Sayın Cahit Özkan burada; termik santralin ÇED süreci iptal edildiğinde müjdeli haberi vermek için kendileri bir basın toplantısı düzenlemişti.

Sayın Cahit Özkan’a o basın toplantılarında ne konuştuğunu hatırlatalım:

“Orada yapılacak bir santralin bölgeye faydası olmayacağı gibi fazlasıyla zarar vereceği konusunda birleştik. Denizli milletvekillerimiz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyorduk. Biz başından beri bu konuyu takip ediyorduk. Tüm arkadaşlarımızla birlikte orada bir santral yapılmasına karşıyız”.

Şimdi buradan sormak istiyorum:

Ne değişti? Konuyu Takibi mi bıraktınız yoksa ? Her şeye cevap veriyordunuz ya size sataştım kendisi gelsin buyurun cevap versin.

Orada açılacak termik santral bölgeye zarar verecekti de, kömür ocağı bölgeye zarar vermeyecek mi? O zaman enerji ihtiyacın olduğunu unuttunuz mu yoksa ?

Konuşmamın başında da dile getirdiğim gibi Cumhurbaşkanı karar verdikten sonra, sözün üstüne söz söylenmiyor; ne zeytinlik kalıyor, ne tarım arazisi ama biz hala Tavaslı hemşerilerime verdiğimiz sözün arkasındayız.

Tavaslı köylü vatandaşlarımız vasıtasıyla yürütmenin durdurulması için dava açtık….

Buradan da bir kere daha sesleniyorum;

Bu  ülkenin tarım arazilerine dokunmayın , bu ülkenin  zeytinine dokunmayın, bu ülkenin tek bir ağacına dahi dokunmayın. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.