enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5062
EURO
34,8299
ALTIN
2.490,55
BIST
9.539,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Yağmur yağışı sonrası şaşıran elma ağacı hasat zamanı çiçek açtı!

Yağmur yağışı sonrası şaşıran elma ağacı hasat zamanı çiçek açtı!
20.09.2021
A+
A-

Son dönemin en kurak yıllarından birisi yaşayan Denizli’de yaklaşık 6 ay sonra gelen ilk yağışlar, ağaçların da dengesini bozdu. Elma hasadının başladığı Çivril ilçesinde, bir elma ağacının çiçek açması görenleri şakına çevirdi. Şakir Karamanlı’ya ait bahçedeki bodur cinsi elma ağacının dalları hasat olmayı bekleyen elma ve çiçekle dolu. Bahçesinde dip elma toplamaya gittiğinde ağacın çiçek açtığını fark eden Karamanlı, ağacın çiçek açmasını kuraklığa bağladı.
Ağaçların yeterince sulanamadığını ve yağışlardan faydalanamadığını belirten Şakir Karamanlı “35- 40 yıldır elma üretiyorum ilk defa böyle bir şey gördüm. Erik ağaçlarında bu tür çiçeklenmelerin yaşandığını duymuştum ama elma ağacının Eylül ayında çiçek açmasına ilk defa şahit oldum. Sulama yapılmadığı ve yeterli yağış olmadığı için ağaçlar kendini yenileyemedi. Bu ağaç bir taraftan meyve verirken, bir taraftan da kendini yenilemeye çalışıyor” dedi.

Elma Mayıs’ta çiçek açar

Elma ağacının ilkbaharda çiçeklendiğini belirten Şakir Karamanlı, “Elma ağaçları bahar mevsimi olan Mayıs ayında çiçek açar. Biz Eylül’deyiz. Elmanın hasadı başlayacak. Ağacın üzerinde olgunlaşmış hasat olmayı bekleyen elma var ama aynı dalda çiçek de var. Hasat zamanı elma ağacının çiçek açmasını anlayamadım” diye konuştu.

twitter retweets kopen
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.