enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3096
EURO
35,1061
ALTIN
2.283,38
BIST
8.891,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Yangın Bölgesindeki Öğenciler, Aydem Perakende – Muzipo Kids İş Birliğinde Eğitici ve Öğretici Atölyelerle Buluşacak

Yangın Bölgesindeki Öğenciler, Aydem Perakende – Muzipo Kids İş Birliğinde Eğitici ve Öğretici Atölyelerle Buluşacak
23.11.2021
A+
A-

Aydem Perakende, Marmaris’te temmuz ayında Bayır, Söğüt, Hisarönü, Selimiye, Orhaniye ve Turunç bölgelerinde gerçekleşen yangın sonrasında eğitim ve sosyal aktivite olanaklarına ulaşmakta zorluk yaşayan öğrenciler için Muzipo Kids iş birliği ile eğitici ve öğretici atölyeler düzenleyecek. Öğrencilerde yangının psikolojik etkilerini en aza indirmek hedefiyle hayata geçirilen, ilki 25 Kasım Perşembe günü başlayarak 4 hafta boyunca devam edecek atölye gruplarında maksimum 25 öğrenci yer alacak.

Proje kapsamında ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar eğitim gören öğrencilere, haftada 2 gün 3 saat sürecek ücretsiz bilim, resim ve duygu tanıma atölyeleri düzenlenecek. Eğitici ve öğretici atölyeler serisinin ilki; yaşanılan olumsuz doğa olayları karşısında öğrencilerin almaları gereken önlemleri aktaran, duygularını ifade etmelerini sağlayan duygu tanıma atölyesiyle başlayacak. Ardından öğrenciler yaşadıkları duyguları resim atölyesinde resmedecekler. Atölyenin son etabı olan bilim atölyesinde ise öğrenciler yangınların nasıl çıktığını öğrenerek önlenmesine yönelik farkındalık kazanacaklar. Atölye kapsamında bölgedeki 100 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Çocukların eğitimine destek olacak projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Aydem Perakende Genel Müdürü Serdar Marangoz: “Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız yangın felaketi, hepimizi derinden etkiledi. Özellikle yangınlardan zarar gören bölgelerdeki öğrencilerimizin psikolojik olarak desteklenmesini sağlamak için uzun vadede neler yapabileceğimiz konusunda çalışmalar yaptık. Gündem değişse de yangınlar sönse de biliyoruz ki bu bölgelerde yaşayan çocuklarımız yangının etkilerini halen yaşamakta. Bu iş birliği sayesinde Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle amacımız tasarladığımız atölyelerle çocuklarımızın sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.