enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5456
EURO
34,9021
ALTIN
2.426,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Yeni sulama krizi Honaz’da.. Çiftçiler hasat yapamayacak, hayvanlarını besleyemeyecek

Yeni sulama krizi Honaz’da.. Çiftçiler hasat yapamayacak, hayvanlarını besleyemeyecek
24.05.2021
A+
A-

Denizli’nin Honaz ilçesi Kocabaş, Dereçiftlik bölgelerinde sulama krizi yaşanıyor. Çiftçilerin mısır, ayçiçeği, üzüm, yonca gibi ürünler yetiştirdiği bölgede ikinci ürüne su verilmemesi kararı isyan ettirdi. Kocabaş Mahallesi Muhtarı İstikbal Kuşçu konuyla ilgili, “Bu karar çiftçilerin mağduriyetine neden olacak. Bu duruma acilen çözüm bulunması gerekiyor.” dedi. Muhtar Kuşçu ve çiftçiler Honaz’daki su kaynağına giderek gürül gürül akan suyu yerinde gösterdi. Çiftçiler sulama sorununun DSİ’nin çalıştırmadığı pompalar, açılmayan kapaklar ve kanalda temizlik yapılmaması olduğunu söyledi.

DSİ:“İKİNCİ ÜRÜNE SU VERMEYECEĞİZ”

DSİ’nin bakanlık kararı ile kuraklık nedeniyle su verilmeyeceğini çiftçilere bildirmesinin inandırıcı olmadığını düşünen Muhtar Kuşçu;“Bölgemizde yeraltı su kaynakları bulunuyor. Buradan çıkan su Kocabaş, Dereçiftlik, Gürlek hatta Kocadere ve Irlıganlı  bölgelerinin sulamasında kullanılıyor. Biz birinci ürünlerin sulama paralarını ödedik. İkinci ürün için su verilmeyeceğini söylediler. İkinci üründe çiftçilerimiz hayvanlarını beslemek için silajlık mısır yetiştiriyorlar. Eğer bu ürünlere su verilmezse hayvanlarımız beslenemeyecek.”dedi.

“SU VAR, POMPALARI ÇALIŞTIRMIYORLAR”

Sulama krizinin DSİ’nin sulama pompalarının elektriğini kesmeleri olduğunu belirten Kuşçu, ”12-13 artezyen pompamız bulunuyor. İkinci ürünlere su verilmeyeceğinin açıklanması üzerine pompaların elektriği kesildi. Ama yeraltında su var. Burada 8 pompa çalıştırılsa bile sulama için yeterli olacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Üretici mağdur olacak.” diyerek oluşan mağduriyetin çözülmesi için çağrıda bulundu.

GÜRÜL GÜRÜL AKAN SUYU GÖSTERDİLER

Çiftçiler su kaynağında yaptıkları açıklamada DSİ’nin ‘su yok’ ve kuraklık gerekçelerini gürül gürül akan su görüntüleri ile ortadan kaldırdı. Çiftçiler, mahsullerini yapmak ve hayvanlarını kesime göndermek istemedikleri, yaşanan bu mağduriyetin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek yetkilere çağrıda bulundu.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.