enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Yücel Güngör: “İstiklal Marşı, Yücel Güngör bağımsızlığımızın sembolüdür”

AK Parti il Başkanı, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız, bağımsızlığı için uzun yıllar büyük savaşlar vermek zorunda kalan milletimizin bir haykırışıdır” dedi.

Yücel Güngör: “İstiklal Marşı, Yücel Güngör bağımsızlığımızın sembolüdür”
A+
A-

Yücel Güngör, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın ‘milli marş’ olarak kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 AK Parti il Başkanı Yücel Güngör, İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin milli birliği, beraberliği ve bağımsızlığının sembolü olduğunu belirtti.

Güngör, açıklamasında şunları söyledi: “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı kaleme alırken milletimizin cesaretini ve maneviyatını eşsiz bir şekilde mısralara dökmüştür. Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair değil, aynı zamanda kendini İstiklal Mücadelesine adamış örnek bir vatanseverdir.

Ak Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milli değerlerimize sahip çıkacak, ortak sesimiz olan İstiklal Marşımızı ve bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet muhafaza edecek gençler yetiştirmek hedefiyle, bilim yolunda yürümeye devam edeceğiz.

İstiklal Marşımızın kabulünün 101’inci yılında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”  diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.