enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4757
EURO
34,9765
ALTIN
2.433,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

E-kayıt nedir? E- kayıt nasıl yapılır? E-kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

E-kayıt nedir? E- kayıt nasıl yapılır? E-kayıt için gerekli belgeler nelerdir?
31.08.2020
A+
A-

Üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra elektronik kayıt, online kayıt kavramları merak edilmeye başladı. YÖK’ten gelen son bildiriye göre online kayıtlar 29 Ağustos’ta başlayacak ve 6 Eylül’de son bulacak. Öğrencilerin bu tarihler arasından okula gidip direkt kayıt yaptırmayacaklarsa e devlet üzerinden kayıt yaptırmaları zorunlu. Peki e devlet üzerinden e kayıt nasıl yapılacak?

E- KAYIT NEDİR? E- KAYIT NASIL YAPILIR?

Pandemi nedeniyle çoğu öğrenci kayıtlarını e- kayıt ile yapıyor. Öncelikle e- kayıt yaptırdıysanız okula gidip tekrar kayıt yaptırmanıza gerek yok. Yalnızca belirlenen tarihlerde gidip öğrenci kartınızı almalısınız.

E- kayıt için gerekli olan ilk şey bir e-devlet hesabı. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden kimliğiniz ile şahsen temin edebilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra anasayfada yer alan “E- Hizmetler” sekmesine tıklayınız.

Daha sonra karşınıza çıkan listede “Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı” başlığına tıklayınız.

Başlık altında ilk çıkan seçenek “ üniversite e-kayıt” olacaktır.

Eğer herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştiyseniz bilgilerinize direkt ulaşabileceksiniz. En altta yer alan “ONAYLIYORUM” butonuna basarak e-kayıt işlemlerinizi bitirebilirsiniz.

E-devlet üzerinden yaptığınız kayıt resmi belge niteliğini taşır. Üzerinden bulunan barkodla doğruluğunu sorgulayabilirsiniz.

E-KAYITTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1)E-devlet şifrenizi yeni aldıysanız şahsınıza ait olan bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekmekte. Mail adresi ve telefon numaranız ile e-devlet hesabınızı doğrulamış olmanız lazım.

2) Siteye girdiğinizde olası bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda işleme devam edemezsiniz.

“Yerleştiğiniz üniversite e-kayıt sistemine dahil olan üniversiteler arasında yer almadığından, e-kayıt işlemi yapılamamaktadır. Kayıt işlemleriniz için yerleştiğiniz üniversiteye başvurmanız gerekmektedir.” Gibi.

3)Başvurunuz tamamlandıktan sonra sağ üst köşede yer alan “dosyayı indir” butonu ile belgeniz indirip, çıktısını alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.