enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Aydoğan: Öğretmenler itibarsızlaştırılmamalı

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘Bizim tatilimiz uzun’ sözleri üzerine,  “Hiçbir öğretmen kafasına göre iş yapmıyor. Bu durum itibarsızlaştırma politikasının ürünüdür ve şiddetle reddediyoruz” dedi.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Aydoğan: Öğretmenler itibarsızlaştırılmamalı
31.10.2018
A+
A-

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, öğretmenlerin tatilinin uzun olduğuyla ilgili MEB Ziya Selçuk’un açıklamasını değerlendirerek, “Milli Eğitim Bakanımız  Ziya Selçuk, daha önce gündeme getirdiği yaz tatilinin uzunluğu konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklama özü itibariye doğru bir tespittir. Ancak burada, 3 eğitim dönemi mi olacak, iki dönemlik eğitim daha uzun bir takvime mi yayılacak bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bu kadar uzun tatil birçok gelişmiş ülkede yer almıyor. Bu kadar yoğun ders programı da birçok ülkede yer almıyor. Türkiye’de akademik ve ezberci eğitimin ağırlıkta olduğu bir eğitim söz konusu. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekliliği elbette doğrudur” diye konuştu.

Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmaması gerektiğinin altını çizen Aydoğan, “Ancak, öğretmenlerin çok uzun tatil yaptığı algısı üzerinden bu çalışmaların dillendirilmesi kesinlikle kabul edilemez. Öğretmenler bu tatili bakanlığın takvimine göre yapmaktadır. Hiçbir öğretmen kafasına göre iş yapmıyor. Bu durum itibarsızlaştırma politikasının ürünüdür ve şiddetle reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu, MEB üzerinde bir üst akıl oluşturmakta ve etki oluşturmaktadır. Koltuk vaadiyle oluşturulan bu kuruldan bu ilkeye fayda gelmez. Derhal kapatılmalı ve MEB özgür bırakılmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.