enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Eğitim-İş’ten yurt sorununa sert tepki! ‘Saray değil, yurt yapın’

Eğitim-İş’ten yurt sorununa sert tepki! ‘Saray değil, yurt yapın’
25.09.2021
A+
A-

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve üyeler bugün Türkiye’deki yurt yetersizliği konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Namık Kemal Aydoğan’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdildi;

Her ile üniversite açan hükümet, açtığı üniversitelere yurt yapmamakta, öğrencilerimizi çaresiz bırakmaktadır.

Yıllar öncesinde köyünden kasabasından okumak için ilçe merkezine, il merkezine gelen çocuklarımızı pansiyonsuz, yurtsuz bırakıp bilinçli bir şekilde tarikat ve cemaatlerin eline iten zamanın iktidarları, bu çocuklarımızı daha sonra terörist ilan etmekten geri kalmadı.

Eğitimin en temel öğelerinden biri okul ise diğer bileşeni de yurt ve pansiyonlardır. Yurt-kur yeterince yurda sahip değildir. Üniversite öğrencilerimizin kalacağı yurt ve pansiyonlar yetersiz düzeydedir

TOKİ GÖREVE

Devletin resmi inşaat kurumu TOKİ, yurt yapımına ağırlık vermelidir. Kamusal hizmete ağırlık vermesi gereken TOKİ, lüks rezidanslar yapmayı bırakıp geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimizin barınma sorununu acilen çözmelidir.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Bugün binlerce gencimiz kalacak yer sorununu çözemediği için üniversite kaydını dondurmak zorunda kalmıştır. Hiçbir iktidarın 12 yıl emek verip her türlü maddi, ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele ederek üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin hayallerini ve umutlarını söndürmeye hakkı yoktur. Kim hesabını verecek öğrencilerimizin mağduriyetinin? Kim hesabını verecek anne ve babalarımızın çektiği sıkıntıların bedelini? Kim hesabını verecek öğretmenlerimizin her türlü özveriyle yetiştirdiği gençlerimizin yitip yok olmasının? Ama kararlılıkla hakkımızı aramaya devam edeceğiz, yakındır bir gün elbet hesap da soracağız!

Varlık ve israf içinde saltanat keyfi sürenler, itibardan tasarruf etmeyenler yokluk içinde hayat mücadelesi verenlere hesap vermeye mahkumdur. EĞİTİM-İŞ haksızlığa uğrayan gençlerimizin, eğitim emekçilerimizin hakkını aramaya devam edecektir. Kimseye minnet etmeden, boyun eğmeden mücadele edeceğiz. Büyük Atatürk’ün dediği gibi gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Susmayacağız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.