enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5564
EURO
34,8514
ALTIN
2.437,32
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Geleceğin Eğitimi, Keşfeden Çocuklar: Montessori Konferansı gerçekleşti

Montessori Eğitim,Kültür ve Gelişim Derneği Denizli’de önemli bir organizasyona imza attı. Dernek Başkanı Gülbeyaz Kanber, Geleceğin Eğitimi, Keşfeden Çocuklar:Montessori Konferansı’nda velilere ve öğrencilere geleceğin dünyası hakkında önemli bilgiler aktardı. Kanber,”Gelişen dünyada Türkiye’de de eğitimde reform gerekiyor. Bununiçin en iyi yöntemlerden biri Montessori eğitim modelidir. Türkiye’de bunu modelin yer bulması gerekiyor”dedi.

Geleceğin Eğitimi, Keşfeden Çocuklar: Montessori Konferansı gerçekleşti
12.03.2020
A+
A-

Montessori Eğitim,Kültür ve Gelişim Derneği, Denizli Koleji ev sahipliğinde Dernek Başkanı Gülbeyaz Kanber sunumuyla, Geleceğin Eğitimi, Keşfeden Çocuklar:Montessori Konferansı organizasyona imza attı. Konferansa veliller ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çocukların özgürlükleri ellerinden alınıyor

Konferansta Montessori eğitim modeli hakkında bilgiler aktaran Montessori Eğitim,Kültür ve Gelişim Derneği Başkanı Gülbeyaz Kanber, Montessori’nin anlaşılırlığı, teorisi, dünyadaki yeri hakkında sunum gerçekleştirdi. Kanber,”Şuanda uygulanan eğitim modeli çocukların konuşma, konu seçme ve hareket özgürlüklerini kısıtlıyor. Ancak Montessori’de çocuklara tüm eğitim yaşamı boyunca bu özgürlükler sağlanır. Sistemin en büyük problemlerinden biri ise sınav. Sınavlar ile öğrencilerin öğrenme, keşfetme özellikleri kayboluyor. Çocuk olma duyuları elinden alınıyor. Montessori çocuklara özgürlüklerini kazandıran bir modeldir”dedi.

Dünyayı Tekrar Şekillendirme Projesi başladı

Gelişen dünyada Türkiye’de de eğitimde reform gerektiğini belirten Kanber,”Eğitim için en iyi yöntemlerden biri Montessori eğitim modelidir. Türkiye’de bunu modelin yer bulması gerekiyor. Montessori eğitimi alan çocuklarımız artık lise mezunu olmuş durumda. 2017 yılında Dünyayı Tekrar Şekillendirme Projesini başlattılar. Çocukları onurlandıran, özgür bir birey olarak kabul eden , akılcı, sorgulayan, kendi hızlarında öğrenebilecekleri , biyolojilerine uygun güçlü ve mutlu ve keşfeden ,barış içinde yaşayabilen farklı kültürlere saygı duyan dünya çocukları olmaları İçin Montessori pedagojisi girmesi gerekmektedir.Biz de bu projenin hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz”şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.