enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

ODTÜ Koleji 20. Yılında, Eğitim Sistemlerini Anlattılar

ODTÜ Koleji 20. Yılında, Eğitim Sistemlerini Anlattılar
21.03.2018
A+
A-

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile okulun anasınıfından lise düzeyine eğitim politikası, gerçekleştirdiği çalışmalar ve başarıları basın mensupları ile paylaştı.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak 1998 yılında 40 dönüm arazi olarak anasınıfı, ilkokulu,ortaokulu ve lisesi ile birlikte hizmet vermekte olan Denizli’de birçok farklı projeye öncülük ediyor. 20. yılı içerisinde bulunan ODTÜ akademik,sanatsal ve sportif alanda başarıları,çalışmaları ve geliştirdiği farklı projeleri ile Denizli’de ilklere imza atıyor.2018 yılının 20.yılı olması nedeniyle ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları çeşitli etkinliklerle öğrencileri ve katılımcıları buluşturmaya hazırlanıyor. ODTÜ öğrencileri ünlü psikolog ve kişilerin söyleşileri ve konfesransları ile buluşacak. Okullar arasındaki spor şenlikleri,bilim senliği, coğrafya çalıştayı,müzik ve dans gecesi gibi organizasyonlar 20. yılı dolu dolu geçirecek.

‘Anaokulu öğrencilerin Sihirli Yıllarıdır’

Bu kapsamda gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak ODTÜ Koleji Ana Sınıfı zümre öğretmeni Burcu Yavaşal, ana sınıfı öğrencilerine uyguladıkları eğitim programından bahsetti. Yavaşal;”Biz anasınıfı döneminin ne kadar önem taşıdığını herkesin bildiğinin farkındayız.Anasınıfı dönemi öğrenciler için ‘sihirli yıllar’ olarak adlandırılır. Bizlerde öğretmenler olarak bu ‘sihirli yıllara’ önem veriyoruz. Öğrencilerin bu yılları en verimli şekilde tamamlaması için bizler ilkokul ve branş öğretmenleri ile birlikte ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz.Bizim temel amacımız çocukların gelişimlerinin çok yönlü olması. Bu süreçte ise olmazsa olmaz olarak velilere büyük görev düşüyor.Bu gelişimlere katkısı olacağını düşündüğümüz Prof.Dr. Belma Torul’un söyleşi gerçekleşecek. Okulumuzdaki bu söyleşi öğretmenlere, okul öncesi velilerine,bu eğitime ihtiyacı olan herkese açık bir söyleşi olacak. Söyleşi 24 Mart saat 14:00’da gerçekleşecek. Herkesi bekliyoruz”dedi.

”Bizler kendi sistemimizde yetişmeyen öğrencileri okula ara sınıflarda kaydeden bir okul değiliz”

Burcu Yavaşal’ın ardından söz alan İlkokul zümre sorumlusu Damla Anıl;”İlkokulda anaokuldan aldığımız öğrencilerin bireysel gelişimini önde tutarak çağın gereksinimleri ile donatmaya çalışıyoruz.Bu eğitimi verebilmek için gelenekselleşmiş ve kalıplaşmış eğitimin dışında yaratıcı,yenilikçi ve özgün eğitim programları uyguluyoruz. Arkamızda ODTÜ gibi büyük bir üniversitenin desteği ile yatayda bir zenginleştirme ile daha proje temelli ve öğrencinin merkeze alındığı eğitim öğretim programı yürütüyoruz. İlkokulun akademik başarıdan çok sosyal becerilerin önem verildiği bir yer ODTÜ Koleji, bunun içinde yaptığımız farklı çalışmalar ile öğrencilerimize ODTÜ kültürünü kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin ana sınıfından üniversite çağına kadar bizim sistemimizde yetişmelerini arzu ediyoruz.Bizler kendi sistemimizde yetişmeyen öğrencileri okula ara sınıflarda kaydeden bir okul değiliz. Artık ODTÜ’de yetişmek isteyen öğrencilerin ana sınıfından itibaren bizimle beraber olmasını istiyoruz ve bu yönde adımlar attık.”dedi.

”Bizim öğrencilerimizin ana sınıfından başlayarak dili yaparak ve yaşayarak edinmeleri”

Toplantıda ODTÜ Koleji’nin yabancı dile verdiği önemi aktarmak için ortaokul ingilizce zümre başkanı Zeynep Akkaş açıklamalarda bulundu. Akkaş;”Bizim öğrencilerimizin ana sınıfından başlayarak dili yaparak ve yaşayarak edinmeleri. Yabancı dil kuralları kendilerinin keşfederek öğrenmeleri, bu nedenle de her yıl okulumuzda sarmal bir sistem yürütülmekte.Dinleme,konuşma ve yazmanın yanı sıra öğrencilerimizin eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik program yürütmekteyiz.Tüm okullarımızda eğitimin tüm evrelerinde, öğrencilerimizin başarılarını hedefliyoruz.”dedi.

ODTÜ öğrencileri Akkaş’ın açıklamalarına ek olarak ingilizce eğitimine verilen öneme değindi. Yabancı dil eğitimini ciddiye aldıklarını belirten öğrenciler önümüzdeki yılda bir konferans düzenlemek istediklerini belirttiler.

”Sadece akademik değil, sanatsal eğitimler de veriyoruz”

Toplantıda ODTÜ Koleji’ndeki sosyal bilimler eğitimlerini aktarmak için Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Gökmen Özdanışman söz aldı. Özdanışman;”Kurum olarak çağı yakından takip ettiğimize inanıyorum.Çağın getirdiği şeylerin yanında, artık sadece bilgiyi tekrar eden,5 şıktan doğrusunu bulan insanın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi donanımlı ve yaratıcı yetiştirmek bizim temel amacımız. Bunun içinde Batı düşünce akımlarını bilen, çağa ayak uydurabilen, bilimlerin temellerini öğrenen öğrencileri yetiştirmeye çalışıyoruz. Derslerimiz tartışma,yorumlama üzerinden geçiyor. Bunun için okullarımıza yazarlar getiriyoruz. Sadece akademik değil, sanatsal eğitimler de veriyoruz. Tiyatro eğitimleri ile bu faaliyetleri destekliyoruz.Derste gördükleri konuları gerçekleştirdiğimiz gezilerle somut bir şekilde görmelerini sağlıyoruz”dedi.

”Bizlerle aynı yolda yürüyebilecek öğrenci grubunu oluşturduk”

Özdanışman’ın ardından söz alan matematik zümre sorumlusu Mutlu Manisalı söz aldı. Manisalı;”Lise öğrencilerimiz bu yıl ilk mezunlarını verecek. İddialı bir öğrenci grubu ile yola çıktık. Bu yolda her sene daha fazla öğrenci alabilecekken, kontenjanımızı 40’ta sınırladık.Asıl hedefimizi 40 öğrenciyi seçerek alarak, bizlerle aynı yolda yürüyebilecek öğrenci grubunu oluşturduk. Üniversite sınavlarında büyük bir başarı bekliyoruz.”dedi.

ODTÜ Sisteme Değil,Mantığa Hazırlıyor

Toplantıda son olarak ODTÜ öğrencilerinden Doğa, basın mensuplarının sınav sistemlerinin değişikliği üzerine sorduğu soruyu yanıtladı. Doğa;”Tabiki de sistem değişiklikleri bizi strese sokuyor. Üniversite sınavı bizim geleceğimizi şekillendirecek bir sınav.Öğretmenlerimizi bizi sisteme göre değil, mantığa göre hazırlıyorlar. Sistem değişilikleri genel olarak bizleri zorlamıyor”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.