enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C

Özel PEV 5. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde Yerini Aldı

Özel PEV 5. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde Yerini Aldı
08.11.2017
A+
A-

Türkiye Zekâ Vakfının her yıl düzenlediği Zekâ ve Yetenek Kongrelerinin beşincisi 4-5 Kasım 2017’de ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşti. Özel PEV Okulları da zekâ ve yeteneğin farklı bakış açılarıyla ele alındığı bu kongrede bir kez daha yerini aldı.

“Özgür ve doğru düşünebilen, düşündüklerini ifade edebilen ve karşıt görüşleri dinleyip koşulları değerlendirerek en uygun çözüm yollarını bulabilen birey” vurgusu yapılan kongrede, zekâ ve yetenek kavramlarının gerek kuramda gerek uygulamada doğru anlaşılmasının insanların mutluluğu açısından hayati önem taşıdığı fikri katılımcılarla paylaşıldı.

Açış konuşmasını Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı’nın yaptığı, “Son Söz”ü ise Prof. Dr. Ziya Selçuk’un söylediği kongre boyunca PEV öğretmenleri alanlarında uzman eğitimci, sanatçı ve yöneticilerin sunumlarına, panellere ve atölyelere katıldılar. “Dr. Alp Sırman’ın Çevremizde Olup Bitenler: Zekâya Evrimsel Bakış, Cevat Ayna’nın Mutlu Sınıf, Mehmet Auf’un Başarının Olmayan Formülü, Modern Sabahlar’ın Modern Kafa Modern Vücutta Bulunur, Prof. Dr. Sinan Canan’ın Örüntü Zekâsı, Dr. Şeref Oğuz’un 100 Yıl Sonraki Dünya, dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Dilek Livaneli’nin Bir Dilek Yetmez, Prof. Dr. Nebi Sümer’in Yeteneğin Keşifle Buluşmasında Güvenli Aile ve Okul İkliminin Rolü…” gibi daha birçok sunum, Prof. Dr. Ahmet İnam’ın “Güzel insan, bütün insandır.” sözüyle zenginleştirdiği “Zekâ gerçek hayatta ne işe yarar?” isimli panel ve “Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Burak Karabey’in Yenilikçi Bilim ve Matematik Deneyleri” atölyesinde zekâ ve yeteneğin duygusal ve kültürel boyutlarının da tartışıldığı konuşmaların paydaşı oldular.

Ana Başlık ‘Kafakafaya’

Kongrede bir diğer eğlenceli ve düşündürücü kısım da kongrenin ana başlığı olan “kafakafaya” sloganıydı. “Daha iyi”nin kafa kafaya vermekle, bireysel değil birlikte düşünmeyle ve zekâ ortaklığıyla mümkün olabileceğine çekilen dikkat, katılımcıların bir sorgulama içine girmesini sağladı.

Sunum aralarında konuşmacılarla sohbet etme fırsatı da bulan Özel PEV Okulları öğretmenleri; kongre sonrasında öğrenmekten, sorgulamaktan, farklı insanlar ve düşüncelerle karşılaşmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.