enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Özel Pev’den Matematik Başarısı

Özel Pev’den Matematik Başarısı
22.11.2017
A+
A-

Birçok uluslararası başarıya sahip Özel PEV Okulları, son olarak matematik dalında uluslararası başarılara imza attı. PEV Koleji öğrencileri,  dört farklı kıtadan birçok ülkenin katıldığı “Mathematics Without Borders Matematik Yarışması”nda büyük bir başarı elde ettiler.

Yarışmanın ilk aşaması olan “Sonbahar Oturumu”, 19 Ekim’de 5, 6 ve 7. sınıf düzeyinde 27 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. PEV öğrencileri, İngilizce matematik sorularını cevaplamak ve başarılı olabilmek için gayret ettiler.

11 ülkeden 1500’den fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşen sınavda öğrenciler yaşıtları ile aynı soruları cevaplayarak matematiksel becerilerini ortaya koydular. Öğrenciler bu yarışma ile dünyadaki yaşıtları arasında kendi yerini ölçme fırsatı buldular.

1 gümüş, 7 bronz

Kendi seviyesinde yarışmaya katılan ve yüzdelik dilime giren PEV öğrencileri, 1 gümüş madalya, 7 bronz madalya ile başarısını taçlandırdı. 5. sınıf öğrencilerinden Ege ÖZTURAN gümüş madalya sahibi olurken yine 5. sınıf öğrencilerinden Zehra Esin ÇUBUKÇU; 6. sınıf öğrencilerinden Ayşe İlgi BARDAKÇI, Mustafa Mert TOKGÖZ; 7. sınıf öğrencilerinden Eylül AKIN, Özgür ETYEMEZ, Edanaz ERYİĞİT ve Güney KABEL ise bronz madalya sahibi oldu.

Öğrenciler, ilk yarışma sonrasında dünyanın farklı ülkelerindeki yaşıtlarıyla ocak ayı sonunda katılacakları yarışmanın “Kış Oturumu” için hazırlıklara başladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.