enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5355
EURO
34,8134
ALTIN
2.425,15
BIST
9.725,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

PEV Okulları’ndan Satrançta Büyük Başarı

PEV Okulları’ndan Satrançta Büyük Başarı
03.07.2017
A+
A-

Özel PEV Okulları, akademik başarılarını sportif başarılarla taçlandırmaya devam ediyor. Düzenlenen iki farklı turnuvada PEV Okulları öğrencileri büyük başarılara imza attılar.

 

10-19 Haziran 2017 tarihlerinde Karadağ’ın Budva şehrinde 23 ülkeden 341 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Avrupa Okullar Satranç Turnuvası’nda 17 yaş kızlar kategorisinde yarışan Özel PEV Amiroğlu Fen Lisesi öğrencisi Poyraz Dursun, şampiyonayı ikinci tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Poyraz Dursun ayrıca Satranç Federasyonu tarafından özendirme ödülleri prosedürüne göre WCM (Woman Candidate Master) Kadın Usta Adayı unvanını almaya hak kazandı. Bu unvanı hak etmek için en az 2100 elo puanı ve önemli turnuvalarda belli başarılar elde etmek gerekiyor.

4 kupa ile dönüyorlar

PEV Okulları satrançta başka bir heyecanı aynı tarihlerde Çeşme’de yaşadı. 12-18 Haziran 2017 tarihlerinde Tarihi Haralambos Kilisesi ve ile Çeşme Spor Salonunda yapılan ve 457 sporcunun katıldığı Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası’nda Özel PEV Okulları ortaokul öğrencisi Nehir Tokat, üç farklı kategoride birinci olarak turnuvaya damgasını vurdu. Turnuvanın Genel B kategorisinde altın madalya kazanan Nehir, en iyi 16 yaş kategorisinde ve en iyi kadın sporcu kategorisinde yine birincilik kürsüsüne adını yazdırdı. 9 maçta 8,5 puan ile şampiyon olan ve 3 madalya kazanan Nehir, şampiyonluk kupasını Federasyon Başkanı Gülkız Tülay’dan aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.