enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Uğur Okulları Yeni Sistemin İlk Sınavını Gerçekleştirdi

Uğur Okulları Yeni Sistemin İlk Sınavını Gerçekleştirdi
07.11.2017
A+
A-

Eğitimde sürdürülebilirliğin önemine inandığını dile getiren Uğur Okulları Yönetimi , tüm Türkiye’deki 8. Sınıf öğrencilerine yeni sınav sisteme uygun ilk denemesini uyguladı.

”Çalışma sistemlerini değiştirmemeliler”

Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’ un ardından liselere geçişteki yeni sistemin detaylarını açıklamasından sonra, Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Adil Kurt, sınav sistemini değerlendirdi. Öğrencilerin çalışma düzenini asla bozmamaları gerektiğini ifade eden Kurt sözlerine şöyle devam etti: “ 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerinin çalışma sistemlerini asla değiştirmeden çalışmalarına devam etmeleri gerekiyor. Bir milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencisi var. Bu öğrencilerin tümü sınava girmeyebilir. Öğrenciler isterse sınava girecekler. Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığımız bazı okullarımızı seçecek bu okullarımız başarılı öğrencilerimizin gittiği okullar olacaktır. Bu okullara tercih yapmak için merkezi bir sınav olacak. Haziran ayında öğrencilerimize bir sınav yapılacak bu sınavın soru dağılımı şu şekilde olacaktır: 30 sayısal, 30 sözel olmak üzere iki test bir oturumda oluşacaktır. Bu sınavın sonucuna göre öğrenciler aldıkları puanlara göre Milli Eğitim Bakanlığının nitelikli okul diye tanımladığı okullara girme hakkını elde edebileceklerdir.” diye konuştu.

Denizli Uğur Okulları’ da değişen sınav sistemine uygun ilk denemesini bugün gerçekleştirdi. 60 sorudan oluşan, çoktan seçmeli soruların yer aldığı sınavda Denizli Uğurlu öğrenciler en iyisi için çalışmaya devam mesajını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.