enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Yeşilköy İşitme Engelliler Okulu, AB projeleriyle gündemde

Yeşilköy İşitme Engelliler Okulu, AB projeleriyle gündemde
21.12.2021
A+
A-

Merkezefendi Yeşilköy İşitme Engelliler Okulunun koordinatörü olduğu ikinci AB Erasmus+ projesi; “Sessiz Kodlama” (SILENT CODING); İşitme Engellilerde Robotik Kodlama Eğitimini içeren, Estonya, İspanya, Portekiz ortaklı; kısa dönemli öğretmen ve öğrenci değişiminin planlandığı içerik bakımdan özgün bir proje gerçekleşti. İşitme engelli öğrencilerin çağın gereklerine uygun şekilde eğitim almaları, 21.yy becerileri ile donatılmaları, dijital yeterliliklerinin geliştirilmesi ve uygun şekilde istihdam edilmeleri, ayrımcılığa maruz kalmadan, mutlu bireyler olarak yaşadıkları topluma katkı sağlamaları, projenin temel önceliğini oluşturdu. İşitme engelli okulları için büyük bir potansiyele sahip olan ve 2 yıl devam edecek olan proje ile işitme engelli okulları öğretmen ve öğrencileri, çağımızın anahtar yeterliliklerinden biri olan robotik kodlama eğitimi alıyorlar. Proje ile derslerin daha eğlenceli hale gelmesi, öğrencilerin okula devam motivasyonunun artırılması, velilerin de katılacağı atölye faaliyetleri ile ailelerin bu konuda bilinç ve farkındalık düzeyinin artırılması, robotik kodlama alanında donanımlı ve deneyimli rol model öğretmenlerin yetiştirilmesi hedeflendi.

“Sessiz Kodlama” (SILENT CODING) Projesi sonunda öğretmen ve öğrenciler; Tinkercad Programı ve 3D yazıcı, Mindstrom EV3 programları ile okul müfredatı için ders materyalleri üretebilecek ve bunu sonraki yıllar için geliştirme imkanı bulabilecekler. Proje ile işitme engelli öğrencilerin elde ettikleri bilgi ve deneyim akranları ile rekabet edebilme güçlerini artıracak. Ayrıca kazandıkları yeni dijital beceriler ile ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarında kendilerini daha da geliştirme imkanı bulabilecekler ve bu sayede yeterlilikleri doğrultusunda uygun istihdam imkanı da bulabileceği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.