enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5748
EURO
35,0148
ALTIN
2.432,32
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

YKS tercih dönemi bitti! Denizlili öğrenciler en çok hangi illeri ve bölümleri tercih etti?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi sona erdi. 24 tercih hakkı bulunan adaylar tercih sonuçlarını beklemeye başladı. Peki öğrenciler en çok hangi illeri tercih etti? Egeyön Haber ekibi bu sorunun cevabını Denizli’de ki okullara sordu..

YKS tercih dönemi bitti! Denizlili öğrenciler en çok hangi illeri ve bölümleri tercih etti?
06.08.2022
A+
A-

YKS Başvuru süresi 5 Ağustos itibariyle sona erdi. Milyonlarca genç, tercihlerinin ardından ÖSYM tarafından açıklanacak ”YKS tercih sonuçları”nı bekliyor.

Peki öğrenciler en çok hangi illeri ve hangi bölümleri tercih etti?

Denizli’de bulunan Özel Denizli Seviye Okulları, Özel Sınav Anadolu Lisesi, Çözüm Anadolu Lisesi, AKEM Koleji, Özel Denizli Koleji ile görüşen Deda Haber ekibinin edindiği bilgiye göre, öğrenciler en çok şehirlerini, yani Denizli’yi ve Denizli’ye yankın olan illeri tercih etti. Bu tercihlerinin temelinde ise artan eğitim masrafları geliyor. Daha çok şehirde bulunan Pamukkale Üniversitesi’ni tercih eden gençler, Aydın, Muğla, İzmir, Antalya gibi çevre iller de bulunun üniversiteleri tercih listelerinin başına yazdı.

Üniversite öğrencisi adaylarının tercih listelerine en çok yazdıkları bölümlerin başında ise tıp, hukuk, mühendislik ve yazılım geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.