enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Altın fiyatının yükselmesinin nedeni Korona Virüsü

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, Çin’deki virus salgınının dünya ekonomilerini olumsuz etkilemesinden dolayı altın fiyatlarının artış gösterdiğini kaydederek, “Altının gramı ilk etapta 325 TL, sonrasında ise 330-340 TL seviyelerine çok rahatlıkla geleceğini düşünüyorum” dedi.

Altın fiyatının yükselmesinin nedeni Korona Virüsü
22.02.2020
A+
A-

Son günlerde rekor üstüne rekorlar kıran altın fiyatlarını Başkan Yıldırım, değerlendirdi. Gram fiyatının 320 TL seviyelerinde seyreden altın fiyatlarını daha fazla artabileceğine ve yeni rekorlar kıracağına işaret eden Başkan Yıldırım, “Dünya’da baş gösteren Çin’de ki virüs salgınıyla beraber ticaretin etkilenmesi altın fiyatlarının çok yükselmesine neden oldu. Geçen haftalarda bin 575 civarında seyreden ONS, şuanda bin 634 seviyelerine geldi. Aynı zamanda ülkemizde de doların 6,10 seviyesini geçmesi ile beraber bugün itibari ile 321,5 TL civarında bir fiyatlandırma yaptı külçe, ben bunun ilk etapta 325 TL, sonrasında ise 330 TL aralarında bir düzeltme yaparak 340-350 TL seviyelerine çok rahat olarak geleceğini düşünmekteyim. Daha önce ki öngörülerimizde bir ay önceki öngörümüzde bir ay sonra fiyatların 320 TL seviyelerine gelebileceğini söylemiştik. Şimdi artık mecburen hedef büyütmek zorunda kaldık. 340-350 TL bandında altının bir fiyatlanma yapacağını düşünmekteyiz” dedi.

Altın fiyatları artışına tepki gösteren bir vatandaş, “Allah düğün yapacaklara düğünlük versin” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.