enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5170
EURO
34,5523
ALTIN
2.492,23
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Aynes’in satışı yaklaşırken CHP’li vekillerden ‘Çökme operasyonu’ iddiası geldi!

Aynes’in satışı yaklaşırken CHP’li vekillerden ‘Çökme operasyonu’ iddiası geldi!
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki Aynes firmasıyla ilgili ihaleye dikkat çekti, değerinin altında yandaş firmaya satış iddialarını kamuoyuyla “çökme operasyonu” diyerek paylaştı. Yapılacak olan ihaleyle Aynes firmasının, satışa çıkarıldığı tarihteki fiyatının ¼’üne satılacağı iddialarını paylaşan Biçer Karaca ve Gaytancıoğlu, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. İşte TMSF tarafından satışa çıkarılan ve hangi firmaya verileceği belli iddiaları paylaşılan firma ihalesiyle ilgili açıklamalar:

GÜLİZAR BİÇER KARACA: GERÇEK DEĞERİNİN ALTINDA 1/4 FİYATINDA SATIŞ İHALESİ!

Denizli Acıpayam İlçesinde; büyük bir süt ve süt ürünleri entegre fabrikası Aynes 12 Ekim’de TMSF tarafından ihaleyle satışa çıkarıldı. İddialar ciddi boyutta… 12 Ekim’de ihalenin yandaş firmaya verileceği, yandaş firmanın kim olduğunun belli olduğu iddia edilmektedir. 2015 yılında Aynes firmasına biçilen değerin çok altında ihaleye çıkarılmıştır, Aynes firmasına çökme diyebileceğimiz fiiliyat gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. 12 Ekim’de satışa çıkarılan fiyat, firmanın gerçek değerinin ¼’ü kadardır.

OKAN GAYTANCIOĞLU: YANDAŞA PARA KAZANDIRMA OPERASYONU

Her zaman yaptığı çökme operasyonu, yandaşa para kazandırma operasyonunun yine başka bir versiyonuyla… Büyük yatırımlar yapmış, istihdamlar geliştirmiş, bazı köylere süt kazanları kurmuş, üreticileri süt üretimine teşvik etmiş, teknolojiye yatırım yapmış, büyümüş ama iktidara yanaşmamış, yanaşmamanın bedelini de TMSF devrolarak görüyor, şu anda da satışa çıkarılıyor. Satış bedeli daha önce bu firmaya biçilen bedelin ¼’ü… Satın alacak firma iktidarda bir milletvekilliği yapmış, şu anda da iktidara yakın bir grup… Biz bundan sonra da takip etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar
  1. Nalbant dedi ki:

    Kamuya açık ihale, ucuz fiyata açık artirmaya çıkacaksa o zaman az fazla ver sen al