enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması
09.11.2021
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret etti. 

Toplantıda asgari ücretle ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin;

“Asgari ücret gündemimizde, toplumda büyük bir rahatlama olacak”

Asgari ücretin belirlenmesinin yanı sıra 3600 ek gösterge ve diğer konularda bakanlıkça komisyon kurulduğunu anlatan Bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin de şöyle dedi:

“Asgari ücret gündemimizde. Genel Başkan asgari ücret komisyonunun üyesidir. TİSK de olacak. Dolayısıyla burada rakam veremem ama asgari ücretle ilgili de toplumumuzun bu gün karşı karşıya bulunduğu enflasyon sorununu özellikle asgari ücretle çalışanlar üzerindeki yükünü alacak çalışma olacağını, netice olacağını düşünüyorum. O konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Maliyetlerine bakıyoruz. Daha iyi bir asgari ücret vermenin vergide veya diğer konularda yapacağımız düzenlemelerle ne kadar iyi bir netice alırız ona bakıyoruz. Onlar neticelendikten sonra Aralık ayının ilk haftasında bir araya geleceğiz. Çok kısa sürede eskisi gibi çok uzun olmayan bir sürede bunu neticelendireceğimizi söyleyebilirim. Bakanlığımızın alanında olan bütün konuları erken emeklilik, 3600, sözleşmeli personelin kamu haklarına sahip olunması bütün bunları şu anda komisyonlar bakanlığın içerisinde kuruldu. Komisyonlar çalışıyor. Maliyet üzerinde çalışyoruz. Kapsamlarını çalışıyoruz. Bunlar neticelenmeden bir açıklama yapmak istemiyorum ama toplumda büyük bir rahatlama yapacak. Zaten 3600’ü toplu sözleşme maddesi haline getirdik. Bu bizim için bir yükümlülük oldu. Bunları çözeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.