enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4757
EURO
34,9765
ALTIN
2.433,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Başbakan Yıldırım’dan KOBİ’lere ve Engellilere Müjde

Başbakan Yıldırım’dan KOBİ’lere  ve Engellilere Müjde
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım toplantıda yaptığı konuşma;” KOBİ’lere teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yüzde 70’i ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olarak kredi vereceğiz”dedi.

Başbakan Binali Yıldırım parti grup toplantısında yaptığı konuşmada;” Son dönemde çok fazla reform düzeyeyinde icraatlar gerçekleştiriyoruz. Bunları anlatacak zaman bile bulamıyoruz. Bunuda bu yüce meclis, bu meclis yapıyor. Son dönemdeki kararlarımızdan bahsetmem gerekirse, KOBİ’lere ve zanaatkarlara geçen hafta 10 milyar liralık bir yeni kredi imkanından bahsetmiştim. İş yeri kredisi, taşıt edinme kredisi vs. onun üzerine şimdi yeni şeyden bahsediyoruz. KOBİ’lerimize yeni bir kredi imkanı getiriyoruz. Buna göre KOBİ’lerimiz teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse 70’i ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olarak destek sağlıyacağız.

500 milyon destek

Amaç katma değeri yüsek ürünlere KOBİ’lere sağlamak ve daha çok kazanmak. Toplam destek oranı her bir KOBİ için 5 bin lira olacak. Buna teknoloji yatırımı destek planı diyoruz. Şuanda kadar 8355 müracaat aldık.500 milyon desteği KOBİ’lerimize vermiş olacağız. Stratejik ürün desteği planladık. Bu programda da yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek. Yerli katkısı ne kadar fazlaysa bunlara ayrı bir destek programını da hayata geçiriyoruz.”dedi.

Engelli vatandaşlara kadro

Başbakan Yıldırım;”Engelli vatandaşlarımızın hakkını teslim eden onlara öncelik sağlayan tek parti AK Parti’dir. 2002’de 5 Bbin 777 memur vardı. Şimdi 52 bin 236. 10 kattan fazla büyük. 365 binin üzerinde engelli vatandaşımıza iş, aş sağladık 15 yılda. 15 yıl içinde engellilerle ilgili kapsamlı yasayı da AK Parti iktidarında biz çıkardık. Önümüzdeki sene, 2018’de 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. E-KPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıl. Hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz. ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.