enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Bitcoin’e Yasal Düzenleme Yok

Bitcoin’e Yasal Düzenleme Yok
30.12.2017
A+
A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında son günlerde hakkında yasal düzenleme konuşulan Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci bitcoin üzerinde yasal bir düzenleme yapılmayacağını belirten Bakan Zeybekci, vatandaşları dolandırılma tehlikesine karşı uyardı.

AK Parti Denizli İl Binası’nda basın mensupları ile buluşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sanal para birimi bitcoin üzerine açıklamalarda bulundu. Bitcoin’i saadet zincirlerine benzeten Bakan Zeybekci, “Kripto paralar var. Tekrar söylüyorum. Bir zamanlar Türkiye’de saadet zincirleri vardı. Çok vatandaşımız üzüldü. Bu da bizim şahit olduğumuz global bir saatdet zinciridir. . İnsanların mağdur olması, küçük tasarruf sahiplerinin mağdur olma olasılığı son derece yüksektir. Vatandaşlarımız bundan uzak dursunlar. Bu konuda maceraya fazla hevesli olmasınlar” dedi.

Yasal Düzenleme Olmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Bitcoin’in karşılığı olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “bu para bir ülkeye, bir ekonomiye, bir varlığa ait değil. Sadece şifrelerle üretilmiş ve sanal bir para birimi olduğu iddia edilen bir şey. Buna atfedilen her şey sanaldır ve bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bununla ilgili yasal bir düzenleme olmayacak. Takip ediyoruz. Konuyla ilgili büyük mağduriyetlerin olmaması için de takip ediyoruz” dedi.

“TL” Başarılı

Bakan Zeybekci sanal para birimine yönelişin de bir talebin sonucu oluştuğunu ifade ederek, ” Her talep kendi arzını oluşturur ekonominin kuralıdır. Bu arayış varsa ve kayıtlı ortamlarda üretilmesi gerekiyor. Türkiye olarak bu konuda başarılı bir ülkeyiz. 2005 yılında 2006 yılında Türkiye’de dış ticaret içindeki TL’nin payı yüzde 1’in altındayken, bugün yüzde 8’leri aştı. Yıl sonu itibari ile rakamları da göreceğiz, hedefimiz burada 12-15 aralığına gelmek. Çünkü bunu sağladığımız zaman cari açık ile ilgili elimizde güçlü bir enstrüman elde etmiş oluyoruz. Yani cari açığımızı Türk Lirası ile, iç piyasa olarak kendi ortam ve imkanlarımız ile, kendi kontrol altındaki finans piyasalarından finanse edebiliyoruz, bu anlamı taşıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.