enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

“Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesinin imza töreni gerçekleştirildi

“Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesinin imza töreni gerçekleştirildi
26.11.2021
A+
A-

Denizli OSB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, Denizli OSB Başkan Vekilleri Derya Baltalı, Necip Filiz, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Uğurlu ve Cemalcan Sirkeci katıldı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Sanayi Odası ortaklığı ile başvurmuş olduğu “Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi Güdümlü Projesi”,  Denizli sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda insan kaynağını geliştirerek nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ve sanayi sektörünün rekabet gücünün artırılmasının önünü açacak.

GEKA’nın, İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı kapsamında yürütülecek proje ile Denizli ilinde tekstil ve makine sektörleri başta olmak üzere, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda insan kaynağının geliştirilmesi, nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması ve sanayi sektörünün rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda; iş gücü piyasasının talep ettiği nitelikte, değişen bilgi ve beceriye sahip ara eleman ihtiyacı yetiştirilecek ve Denizli sanayisi ile bölge geneline kazandırılacak.  

         Proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın modüllerine uygun sertifikalı ve nitelikli eğitimler sayesinde iş arayan vatandaşlarımız meslek hayatına kalifiye eleman olarak kazandırılacak. Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman problemine kalıcı çözümler getirilecek. Proje’nin hedefleri doğrultusunda, yüksek sanayi dönüşümünün sağlanması için yenilik, girişimcilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitesini artırmaya yönelik yapının oluşturulması ve nitelikli işgücüne sahip etkin bir iş gücü piyasası oluşturulması için uygulamalı Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezinin kurulması ve hizmete açılması planlanıyor.

         Proje kapsamında tekstil, makine, metal, elektrik – elektronik, endüstriyel otomasyon, mekatronik, bilgi teknolojileri vb. eğitim atölyeleri kurulacak. Atölyelerde ve merkezde gerçekleştirilecek eğitimlerin akabinde Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi’nde tekstil ve makine sektörlerine yönelik test hizmetleri verilecek.

         Toplam bütçesi 6 milyon 700 bin TL olan projenin, % 75’ine karşılık gelen 5 milyon 25 bin TL’si GEKA tarafından, % 25’i olan 1 milyon 675 bin TL’si ise başvuru sahibi kurum olan Denizli OSB tarafından karşılanacak. Projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.