enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9594
ALTIN
2.324,26
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Design Week Turkey 2017 Devam Ediyor

Design Week Turkey 2017 Devam Ediyor
11.11.2017
A+
A-

Tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan “Türkiye Tasarım Haftası”, ikinci yılında  “Tasarımın Potansiyeli”  temasını  gündeme taşıyor. Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform olan Türkiye Tasarım Haftası bu yıl da oldukça kapsamlı bir program ile T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleniyor.

8 Kasım 2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası-Design Week Turkey kapsamında düzenlenen Design Turkey 2017 Endüstriyel Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir insanın günde ortalama 400 nesne gördüğünü ve bunların tasarıma konu olduğuna işaret etti. Büyükekşi, “İşte biz üreticileri ve ihracatçıları tasarıma yönlendirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapsınlar istiyoruz. Tasarıma para harcamayı öğrensinler. Taklitten tasarıma geçmeyi öğrensinler. Çünkü biliyoruz ki tasarım, ürünlerin katma değerini artırıcı güçlü bir etkidir” diye konuştu.

Büyük İlgi Gördü

Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlamak amacıyla düzenlenen Design Week Turkey’de, 5. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda dereceye giren tasarımlar, Tasarım Yarışmaları alanında DENİB Standında sergilendi ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Türkiye Tasarım Haftası etkinliklerine  TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Denetim Kurulu Üyesi-Tasarım Komitesi  Başkanı Murat Tosunoğlu, DENİB Yönetim Kurulu Üyesi –Yarışma Komitesi Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş ile DENİB Yönetim Kurulu Üyesi-Yarışma Komitesi  Üyesi İsa Dal  katılarak, gözlem ve   incelemelerde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.