enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Dolar’ın Ateşi Düşmüyor, Denizli’de Alım Satım Nasıl?

Dolar’ın Ateşi Düşmüyor, Denizli’de Alım Satım Nasıl?
23.05.2018
A+
A-

Nokta Dövüz Bürosu Yöneticisi Ali Yılmaztürk, dolardaki belirsizlik hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaztürk, “Bu belirsizliğin en kısa zamanda hükümet yetkilileri tarafından giderilmesi gerekiyor” dedi.

Bayramyeri Meydanı’nda bulunan Nokta Döviz Bürosu’nun yöneticisi Ali Yılmaztürk, “Dolar, 4,30 olduğu sıralarda insanlar satış yaptılar. 4,50’yi geçince ise panik halinde Türk vatandaşları Dolar almaya başladı. Fiyatına dahi bakmıyorlar. 5 TL’nin üzerine çıkacağını düşünüyorlar. Eğer çıkarsa o zaman satış yapacaklar” dedi.

“Büyük Belirsizlik Var”

“Büyük bir belirsizlik var. Bu belirsizlik nedeni ile Dolar yükseliyor” diyen Yılmaztürk, açıklamalarına şu şekilde devam etti:“Bu belirsizliğin en kısa zamanda hükümet yetkilileri tarafından giderilmesi gerekiyor ki bir dengeye kavuşsun. O zaman oturup bir öngörü yapabiliriz. Bunlar yapılırsa aşağıya iner, yapılmazsa yukarı çıkar diyebiliriz.

“Doların Artmasında Birçok Sebep var”

Bu belirsizliğin ilk sebebi dünya piyasalarında Dolar’da yukarı bir hareket olması. Bir diğer nedeni ise Türk Lirası tüm dünyada negatif ayrışıyor. Yani Dolar dünyada %1 değer kazanıyorsa, Türkiye’de %15 oluyor. Başka bir sebep ise seçim belirsizliği ve merkez bankası politikalarının yabancılar tarafından baskı altında olması. Jeopolitik durum da çok etkiliyor”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.