enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5872
EURO
34,8257
ALTIN
2.507,53
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Enflasyon Rakamları Açıklandı..Yine Rekor!

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları geçtiğimiz ay son 15 yılın üzerine çıkarak rekor kırmıştı. Ekim ayı rakamları rekoru geliştirdi ve son 15 yılın en yüksek enflasyon rakamı olarak kayıtlara geçti.

Enflasyon Rakamları Açıklandı..Yine Rekor!
05.11.2018
A+
A-

Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında giyim ve gıda tarafında yapılan indirimlerin yanı sıra mobilya ile beyaz eşya başta olmak üzere açıklanan son vergi indirimlerinin fiyatlar üzerinde Ekim ayı itibariyle henüz anlamlı bir etkisi gözlenmezken, TL’de son dönemdeki değer kayıplarının yarattığı maliyet baskıları hissedilmeye devam edildi.

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon Eylül ayındaki yüzde 24.52 seviyesinden Ekim’de yüzde 25.24’e yükselerek 15 yılın zirve seviyelerinde bulunuyor.

RAKAMLAR BEKLENENDEN YÜKSEK ÇIKTI

18 kurumun katılımıyla yapılan ankette TÜFE’nin bir önceki ay yaşanan yüzde 6.3 seviyesindeki sürpriz yükselişin ardından Ekim’de yüzde 2 artması, böylece yıllık enflasyonun son 15 yılın rekoru olan yüzde 24.5 civarında yatay kalması bekleniyordu.

YÜZDE 10 İNDİRİM KAMPANYASI ALINMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonun 15 yılın zirvesine çıkması ardından 9 Ekim’de “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”nı açıklarken, programa göre perakende başta olmak üzere reel sektör de bu mücadele kapsamında yüzde 10 fiyat indirimine gitme kararı almıştı.

Albayrak 31 Ekim’de ise konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18’den yüzde 8’e indirim uygulaması devam edeceğini, ticari araçlarda KDV oranlarını yüzde 18’den yüzde 1’e indirildiğini, 1,600 cc altı motorlu araçlarda ÖTV uygulamasında 15’er puanlık indirime gidildiğini, tapu harçlarındaki yüzde 4’ten yüzde 3’e indirilmesini sürecinin yılsonuna kadar uzatıldığını, mobilya sektöründe KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e indirildiğini, beyaz eşya sektöründe uygulanan ÖTV oranlarının sıfırlandığını açıklamıştı.

ULAŞTIRMADA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Yıllık en fazla artış yüzde 37.92 ile ev eşyası grubunda gerçekleşirken, TÜFE’de bir önceki yılın aynı ayına göre ulaştırma yüzde 32, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 31.50, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 29.26 ve konut yüzde 25.72 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.