enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

İhracatçılar Haftası Dolu Dizgin Geçecek

İhracatçılar Haftası Dolu Dizgin Geçecek
28.10.2017
A+
A-

Ekonomi Bakanlığı önderliğinde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ihracatın sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde, 30 Ekim -2 Kasım 2017 tarihlerinde “İhracat Haftası 2017”programı gerçekleştirilecek.

Başta  Başbakan Binali Yıldırım’ın, hükümet temsilcilerinin yanı sıra alanlarında uluslararası ve ülke çapında tanınmış uzman kişiler ile ihracatçıların katılımlarıyla 1 – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da geleneksel hale getirilerek her sene tekrarlanması planlanan bahse konu programda ihracatın finansmanı, lojistik ve gümrük uygulamaları, hizmet ihracatı, kadın girişimciler, uluslararası paydaşlarla tecrübe paylaşımı, başarı hikâyeleri ve Türkiye Ticaret Merkezleri vb. paneller düzenlendi.

‘İhracatçılar Soruyor’

Ayrıca, ihracatçıların sorularını doğrudan yönlendirebilecekleri “İhracatçılar Soruyor” oturumları düzenlenerek güncel sorunlar hakkında ihracatın paydaşları arasında görüş alışverişinin yapılması kapsamında, Maliye BakanıNaci Ağbal, Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülen bürokratları ile 2 Kasım Perşembe günü  saat 14.00’de “İhracatçılarımız Soruyor” (Maliye Bakanlığı Yetkililerinin Katılımıyla) oturumu düzenlenecek.  Moderatörlüğünü TİM Başkan Vekili  ve Başkanı Süleyman KOCASERT’in yapacağı panelde ,  Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, Vergi Denetim Kurulu Başkanı   Hüseyin Karakum,   Gelir Politikaları Genel Müdürü      Burcu Aydın Özdoğdu,   Bakan Danışmanı   Mustafa Çolak, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar konuşmacı olarak katılacaklar.

İhracat ile ilgili tüm konuların masaya yatırılmasını hedeflendiği “İhracat Haftası 2017” panellerin yanı sıra farklı ülkelerden firmaların katılımları ile İstanbul’da geniş kapsamlı bir alım heyetine ev sahipliği yapılacak. Üç gün boyunca devam edecek alım heyeti programı ile ihracatçıların dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen iş insanları ile birebir temas kurarak ihracat ağlarını genişletmeleri hedefleniyor. Ek olarak, Fas, Endonezya ve Singapur ülkeleri özelinde düzenlenecek İhracat Pusulası etkinliklerinde pazara giriş konusunda öne çıkan hususlar ele alınacak.

Denizli’de Etkinlikler Düzenlenecek

İhracat Haftası kapsamında, 30 ve 31 Ekim 2017 tarihlerinde yerelde İhracatçı Birlikleri tarafından da bir dizi etkinlikler düzenlenecek.

Birlik organizasyonunda, 30 ve 31 Ekim tarihlerinde genç nesillere ihracat bilincini aşılamak ve ihracatı anlatmak için öğrencilerle buluşma toplantıları gerçekleştirilecek. Sohbet  toplantıları ,  Denizli TED Koleji , Denizli Ticaret Lisesi, Denizli ODTÜ Koleji ve Denizli Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle iki gün , TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman KOCASERT başta olmak üzere , DENİB Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinde oluşan heyetin katılımlarıyla yapılacak.

Tv’lerde Anlatılacak

Ayrıca, DENİB Heyeti 30  ve 31 Ekim 2017  tarihlerinde yerel TV’ lerde akşam saatlerinde canlı yayın konuğu olacak ve ‘’ İhracat Haftası” etkinlikleri  daha geniş kitlelerle paylaşılacak.

DENİB organizasyonunda Denizli’deki etkinlikler, 31 Ekim 2017 tarihinde saat 14.00 ‘de başlayacak bilgilendirme seminerleriyle devam edecek. İlk olarak  TİM AŞ ‘den Anıl Özer’in katılımıyla Birliğimiz Konferans Salonu’nda Türk Ticaret Merkezleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak. Ardından, aynı gün 15.30 ‘da Türk ihracatçısının küresel e-ticaret pazarına çıkarma yapmasında önemli rol oynayan, yeni pazarlara ulaşmasında bir araç olan ve TİM’in anlaşmalı E-ticaret sitelerinden biri olan Turkishexporter.net portalı yetkililerinin katılımlarıyla “E- Ticaret Uygulamaları” konulu panel düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonuyla İhracatçı Birlikleri organizasyonunda düzenlenecek “İhracat Haftası 2017”,  katılımcılara ihracat hakkında en kapsamlı bilgiye ulaşmaları, sorularına çözüm bulmaları ve iş ağlarını genişletmeleri hususlarında eşsiz bir fırsat sunacağına inanılıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.