enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5522
EURO
34,9049
ALTIN
2.427,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

‘Kimse evden çıkmasın’ deniyor ama bazı patronlar işçisine izin vermiyor!

Tekstili başkenti Denizli’de binlerce çalışan korona virüs tehdidi ile karşı karşıya. Şehirde 700 çalışanı bulunan bir şirketin üretimi durdurmasının ardından üretime devam eden fabrikaların işçileri de aynı davranışı kendi patronlarından da bekliyor.

‘Kimse evden çıkmasın’ deniyor ama bazı patronlar işçisine izin vermiyor!
22.03.2020
A+
A-

Türkiye’de şimdiye kadar 21 can alan korona virüs  ile mücadele kapsamında çok sayıda işyeri kapatıldı. Berber ve kuaförler ile insanları bir araya getiren kahvehane, kafe ve internet kafe ile bar, disko gibi gece kulüpleri de kapatılmıştı. Son alınan karara göre ise lokanta, restoran gibi yerlerde de oturma düzenleri kaldırarak paket servise geçilmesine karar verildi.

FABRİKAYI KAPATTI İŞÇİLERE ÜCRETLİ İZİN VERDİ

Ülke genelinde devlet emriyle bu gelişmeler yaşanırken, çok sayıda ulusal firma da mağazaları kapatma kararı aldı. AVM’lerde bazı mağazalar ile marketler dışında açık yer kalmazken, Denizli’de bazı tekstiller işçileri ücretli izne çıkardı. Ancak hala faaliyet gösteren tekstil işçileri çalışmaya devam ediyor.

BİZ DE TATİL İSTİYORUZ

Her gün yüzlerce kişinin etkileşimde bulunduğu fabrikalarda bulunan işçiler, diğer fabrikaların bir süre üretime ara vermesi ve ücretli izne çıkarmak istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.