enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Kocasert Ekonomideki Büyümeyi Değerlendirdi

Kocasert Ekonomideki Büyümeyi Değerlendirdi
11.09.2017
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2017’nin ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verisi açıklandı. Ülkemiz ekonomisi yüzde 5,1 büyüdü. Yüzde 5 olarak gerçekleşen ilk çeyrek büyümemiz de yüzde 5,2 olarak revize edildi. TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert;” İlk iki çeyrekte açıklanan güçlü büyüme verileri, yılın geri kalanı için de önemli bir ipucu niteliğinde.”dedi.

Net İhracatın Katkısı 1,68 Puan

TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert açıklanan rakamları değerlendirdi. Kocasert;” İç talebin canlanması, vergi indirimleri ve kredi genişlemesine ek olarak ekonomide yaşanan beklentilerin iyileşmesi ve belirsizliklerin ortadan kalkması neticesinde öngörülebilirliğin artması, ekonominin canlanmasını ve büyüme rakamlarının artışını beraberinde getiriyor.”dedi.

”Hedefleri Geride Bırakacağız”

Kocasert;”İhracatımızdaki en önemli pazar konumunda bulunan Avrupa ile emtia ihracatçısı ülkelerin taleplerindeki yükselişin de büyüme rakamlarımıza ciddi artısının olduğunu görüyoruz. Net ihracat ikinci çeyrekte büyümeye 1,68 puan pozitif katkı sağladı. Böylece, yılın ilk yarısındaki büyümenin 1,98 puanı net ihracattan kaynaklandı.

Yılsonu büyüme rakamımız OVP’de yüzde 4,4 olarak belirlenmişti. Ekonomiye ilişkin öncü göstergeler ile artan turizm ve ihracat rakamlarımızı bir arada değerlendirdiğimizde bu hedefi geride bırakacağımız kanaatindeyim.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.