enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4952
EURO
34,7654
ALTIN
2.488,35
BIST
9.532,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

Koç’un Rektöründen Bereket Enerjiye Büyük İlgi

Koç’un Rektöründen Bereket Enerjiye Büyük İlgi
02.11.2017
A+
A-

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran S.İnan, Türkiye’nin güneş enerjisinde dünyada potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olduğunu belirterek, ‘’Bu nedenle, hem ekonomik hem de kirlilik açısından yenilenebilir enerji kaynaklarının sonuna kadar değerlendirilmesi kaçınılmaz’’ dedi.

Denizli’ye gelerek Bereket Enerji Üretim A.Ş. nin Organize Sanayi Bölgesindeki, güneş enerjisi paneli üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Rektör İnan’a, Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı tarafından sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Yağlı, yıllık üretim kapasitelerinin 150 megawatt olduğunu ve talepleri karşılamak amacıyla kapasiteyi 500 megawatt’a çıkaracaklarını belirtti. Ayrıca, güneş panelinin hücresini imal etmek amacıyla çalışmalara başladıklarını anlatarak, ‘’Sektördeki gelişmeler çok hızlı. Bu yüzden yerli üretime yönelmemiz gerekiyor. Hücre üretimimiz bu yönüyle Türkiye’de bir ilk olacak’’ dedi.

Koç Üniversitesi’nin enerji sektöründeki gelişmeleri yakından izlediğini dile getiren Koç Üniversitesi Rektörü, daha sonra ‘Parla’ markasıyla üretilen güneş paneli fabrikasını gezdi. Üretim bantlarında Bereket Enerji Güneş Grubu Genel Koordinatörü Ahmet Cemal Baflı ve Tedarik-Lojistik Yönetmeni Gamze Akgün’den bilgi alan Prof.Dr. Umran S. İnan, gezinin sonunda şu değerlendirmeyi yaptı:

‘’ Tüm dünyada güneş enerjisine karşı büyük bir sempati var. Bilindiği gibi, petrol ürünleri dünyamızı ve havamızı kirletiyor. Ayrıca gelecekte bu kaynakların tükenebileceği de hesap ediliyor. Bu yüzden yenilenebilir enerji kaynakları çok büyük önem kazandı. Bu kaynaklardan güneş enerjisi son dönemlerde ön plana çıktı. Gözlemlediğim kadarıyla resmi ve özel kurumların dışında bireyler bile bu konuda araştırma yapıyor, evimin çatısına panel koyarak kendi enerjimi üretebilir miyim diye düşünüyor. Bu ilgi önemli. Çünkü, dünya haritalarına baktığımız zaman güneş enerjisinde ülkemizin potansiyelinin çok yüksek olduğunu görebiliyoruz. Bereket Enerji, bu gelişmeleri önceden görmüş ve panel imalatına girmiş. Şimdi de panelin hücresini imal etmek için start vermişler. Bu gibi örnek girişimlerin Türkiye’de daha da çoğalması gerek. Ülkemizin cari açığında önemli bir yer tutan petrol ve doğalgazdan kaynaklanan döviz çıkışını nasıl azaltabiliriz. İşte sözünü ettiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarını en iyi şekilde sonuna kadar değerlendirerek. Hem havayı kirletmeyeceksiniz, hem yenilebilir kaynakları ekonomiye kazandıracaksınız. İşte temiz bir dünya için en güzel formül budur.’’

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.