enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5488
EURO
34,8698
ALTIN
2.427,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

MAKSİAD Başkanı Sarı TOBB’a çağrıda bulundu, Ekonomi Kurulu önerisi geldi

MAKSİAD Başkanı Sarı TOBB’a çağrıda bulundu, Ekonomi Kurulu önerisi geldi
22.04.2020
A+
A-

TOBB’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Salgın hastalık nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de önemli tedbirlerin hayata geçirildiğini ama sürecin uzaması nedeniyle de ekonominin, hesaplananların üstünde sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini önemle vurgulayan MAKSİAD Başkanı Sarı, kasalarında ciddi rakamların bulunduğu ileri sürülen TOBB ve buna benzer büyük odalar ile birliklerin de hızla devreye girmesi gerektiğini belirtti.

EKOMOMİ KURULU ÖNERİSİ

Başkan Sarı; “MAKSİAD olarak; kriz döneminin en az hasarla atlatılması için, kendi gücümüz ölçüsünde sürece katkı koymaya çalışıyoruz. Devletimizin de yanındayız. Zaman, her şeyi devletten bekleme zamanı değildir. Bütçesi büyük olan meslek örgütlerine çağrılar yapılmaktadır. Ben de bu çağrıları olumlu karşılıyorum. Sayın TOBB Başkanımız ve yönetimi de bu çağrıları dikkate alacaklarını duyurdular. Ama henüz bir adım atılmadı. Geç olmadan, gerekli girişimlerde bulunmak lazım. Bir an önce bankalarla konuşulmalı, güvence verilmeli ve çok düşük faizli, uzun vadeli kredi olanakları sağlanmalı, hatta alınan aidatların bile alınmaması da düşünülmelidir. Bunun dışında, Sağlık Bilim Kurulu gibi, Ekonomi Bilim Kurulu’nun da oluşturulmasında fayda var.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.